標題: 濠璟酒店 [打印本頁]

作者: 小豬阿丸    時間: 2009-2-4 13:17     標題: 濠璟酒店

第一次到macau, 會stay 2日1夜, 想搵一間清靜good view, 唔雜, 又比較容易去到名勝地區的酒店

上網見到有人話濠璟的view 一流, 但就係山上, 來回市區要坐車

1. 唔知酒店本身有冇shuttle bus來回市區呢? 班次又密唔密? (如果半個鐘一班是OK 的)

2. 如果以步行去市區會唔會遠左 (其實如果沿路風景好我唔介意), 不過for 女仔, 係咪會危險? 尤其入夜?

3. 聽過乙木仔區的 hotel view 會比澳門市區好, 價錢會平時, 那邊有沒有好介紹呢? 我的大前提都是清靜些, 和如果在乙木仔那邊, 酒店可本身提供shuttle bus or 有附近已巴士去坐出去......

謝謝
作者: 草鞋    時間: 2009-2-9 12:31

1. 唔知酒店本身有冇shuttle bus來回市區呢? 班次又密唔密? (如果半個鐘一班是OK 的)  --> Around 半個鐘一班

2. 如果以步行去市區會唔會遠左 (其實如果沿路風景好我唔介意), 不過for 女仔, 係咪會危險? 尤其入夜? -->it is very 遠
作者: 杏寶    時間: 2009-2-9 13:13

濠景好優靜
但行路去市中心會好遠
女仔行要 30 分鐘
夜晚南灣一帶會太靜
行路唔太安全
酒店有 shuttle bus 去碼頭

濠景雖然有向澳門塔的景
但由於樓層矮
前面有住宅
不是每間房望到

加上向山那面太近山
面對面望住護土牆
住得唔舒服

第一次去
用皇都啦
行路好近中心
交通又便利
唔雜又靜
作者: 下次有緣    時間: 2009-2-9 19:34

咪玩啦
皇都專攻大陸客嫁
作者: magie    時間: 2009-2-10 00:07

間酒店好舊同好多國內人
作者: 打風消息    時間: 2009-2-10 12:37

皇都d交通出去行街都好方便,閒日去都好平。不過就舊d!

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0