標題: 頂!賈曉晨有冇腦ga?! [打印本頁]

作者: 變魔術    時間: 2009-5-31 04:48     標題: 頂!賈曉晨有冇腦ga?!

頭先睇東張西望
主持人問JJ會否選擇王祖藍這類人做男朋友
佢未聽完就狂檸頭
答:「緊唔會啦,我唔會選擇d矮過自己的男仔」
又話:「我唔中意d大鼻的人」
說話的語氣堅定,完全是心裡話,絕非開玩笑咁講

首先
我不是話佢講出自己的心底話是不對
我亦不是逼佢「中意」王祖藍
但係佢真係一d說話技巧和智慧都沒有
邊有人會在傳媒面前咁直接講出來人家的「不是」
同旁的2位女人,一個人話很欣賞王祖藍的幽默和才能
表示會考慮有「這類才能」的人
而徐子珊話一定會
因為問題是會否選擇王祖藍「這類人」做男朋友
然後又轉話祖藍這類的人有才華,自己很欣賞
但至於是否exactly選祖藍,佢眨眨眼,笑笑下,話會考慮下
婉轉之餘又不失對祖藍的尊敬

JJ自己用腦想下啦
如果有人話不選擇JJ,是因為佢的廣東話講得不準,好差,鄉音重
佢自己會不會開心?!
佢又會不會嬲講呢句野的人?!
想起農夫小儀嬉的節目裡
夏韶聲笑JJ的廣東話不準,佢自己都喊到包咁啦...
下次在鏡頭面前講野,用腦想下啦                                                                                                                                                                                                                       
作者: 天才非非    時間: 2009-5-31 05:47

一班8婆茶餘飯後既話題,無無聊聊乜都講一餐
作者: http    時間: 2009-5-31 05:56

佢講野太直...
不過夠真

唔明王祖藍點解可以做男主角
作者: PieBe    時間: 2009-5-31 05:58

repeat

唔明王祖藍點解可以做男主角                                                                                                                                                                                                                                                                               
作者: 關師傅    時間: 2009-5-31 06:02

人地直接就話人地講野無腦,人地讚人就話人地虛偽……真係難服待.........
佢都唔係數佢不是丫﹗只係講出心入面果句姐~唔係個個女仔都會鐘意佢果個類型架嘛﹗
作者: 紫色招牌    時間: 2009-5-31 06:03

佢幾時out呀~~
歌又唔得...演技又唔得...連口材都無...
少少野又喊餐死.....
佢都係快d轉行好過啦....

作者: 令人舒服    時間: 2009-5-31 06:17

有道理~
作者: 滿山    時間: 2009-5-31 06:25

佢份人好純好傻
做藝人應該要學習下說話技巧
作者: 一個人    時間: 2009-5-31 06:35

我覺得無問題喎..唔通明明唔鐘意都要話好鐘意咩
佢又唔係話咩..佢話佢唔符合自己既擇偶條件姐...講真話都唔得

不過真係唔明王先生憑咩做男主角                                                                                                                                                                                                                       

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0