標題: 日劇《The Quiz Show》討論區 [打印本頁]

作者: 黃金花    時間: 2009-5-31 03:33     標題: 日劇《The Quiz Show》討論區

今季再一套必睇日劇!!!!
作者: 食咗隻車    時間: 2009-5-31 04:23

呢套吸引我既唔係櫻小翔而係劇種題材
樓主有冇睇架?睇咗又唔講下感受

唔知有冇人睇過08深夜版呢?
深夜版好好睇
MC同制片人都係實力派演員
每集都好有迫力,又虐又黑暗~~
最後兩集最正~
制片人喊都我忍唔住跟住喊
我唔期待09版會超越08版
因為呢樣係冇可能的事

09版每集長咗30MINS
單睇第一集嚟講我覺得有D拖
特別係個嘉賓發脾四唔玩TQS走人到佢返錄影廠繼續果段….
不過08版之後果幾集都係一個嘉賓分兩集
夾埋就岩岩好一個鐘
所以我都唔驚之後會拖劇情                                                                                                                                                                                                                       
作者: Yar    時間: 2009-5-31 07:11

好好看,今季必追日劇。
作者: MissCheung    時間: 2009-5-31 08:05

我未睇過,所以唔知講咩...
不過見到有sho,就好想睇!!                                                                                                                                                                                                                                                                               
作者: 泰山    時間: 2009-5-31 12:10

覺得呢套好正,之前之左睇yoko既,點知佢做得好正,個樣好奸
好想知點解yoko會話等左8年同櫻井會成日諗起個男人,
重頭痛,希望可以快D知道
但見到預告下一集係個作家去玩,唔會集集都係講個game吧..
不過,真係好正!
作者: welcome    時間: 2009-5-31 12:42

我都未睇過 但對呢套野幾有興趣!!
幾想睇橫山裕 XD
作者: 老人家    時間: 2009-5-31 12:49

睇左了~~
本來是為了櫻井翔而睇的!!
意料之外,真是好好睇~~
(未看08年,驚2者有比較.......
冇法,想支持櫻井翔~~

劇情好緊張.......本間做的野....好佩服!!!
櫻井翔的演技比07年的'山田太郎'進步了很多~
當然,主持的部份是他的強頂~
不過白房子那一部份真的很有戲~~
第一集已經有好多迷團了~
一旦開始了看,應該一定會追落去!!!                                                                                                                                                                                                                       
作者: Yar    時間: 2009-5-31 13:29

matsu ayaya個角色好廢........我n年前都曾經係佢fans...但而家佢真係冇人氣可言                                                                                                                                                                                                                       
作者: 幸福小豬    時間: 2009-5-31 14:30

我想一開始個個人..(即著醫院衫個位)..是遊戲主持人  

點解1時佢好痴左....但做節目時又好鎮定

有精神分裂                                                                                                                                                                                                                       
作者: 求天神    時間: 2009-5-31 15:29

我覺得劇情算唔錯呀
同埋翔大少演技真係進步左好多!
YOKO個角色...同佢真人性格也差太遠了...
可能睇慣左佢搞笑既形象,所以睇果時覺得有D SHOCK,
我會繼續追落去的

P.S. 有冇人都覺得最後在白色房入面果PART,
YOKO同翔大少兩個既動作同對話好有BL FEEL?                                                                                                                                                                                                                                                                                
作者: martinO    時間: 2009-5-31 15:34

睇左
未試過睇呢類劇種
覺得有好多謎團啊
估唔到sho d演技都幾好wor
同埋睇慣左橫山裕搞笑
佢個角色同佢真人真系totally different
不過都幾型wor,同埋有小小奸
演得唔錯
俾到好大ge surprise我

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0