標題: 各位男士不要找鼻樑低既女仔做老婆呀 [打印本頁]

作者: osare    時間: 2009-5-30 16:06     標題: 各位男士不要找鼻樑低既女仔做老婆呀

睇相佬都成日講LA,鼻扁女仔表示佢地老公幫唔到佢地,間接姐係表示個男方一生人都好唔得(窮)...鼻扁既女仔真係害個老公不淺
作者: 悶氣黑仔    時間: 2009-5-30 16:59

你真係荒謬!
各人有各人嘅因果,每個人嘅命運係自己過去做嘅因而結出今生嘅果,遇到好抑或唔好嘅人同事,都係命招,關人哋乜嘢事?
好命自然會招感好人好事,壞命就招壞人壞事喇!
要怨都係怨自己前世唔修啫!
作者: 波斯貓    時間: 2009-5-31 03:41

Re : 睇相佬都成日講LA,鼻扁女仔表示佢地老公幫唔到佢地,間接姐係表示個男方一生人都好唔得(窮)...鼻扁既女仔真係害個老公不淺

你這類說話我真係好唔認同.
1) 鼻要與顴一齊睇的. 假如鼻扁兩顴高而有肉包, 係幫夫面相. 咁有乜唔好
2) 古語話鼻扁姑娘奶奶相, 想生男仔的機會率又會高.
3) 鼻扁及鼻樑底的人又比較捱得, 就算生活辛苦, 兩公婆都可以捱得頂得住.
4) 鼻扁人自信心不足,自尊心不夠. 再加埋眼神唔夠, 咁拗交,意見分期的機會率又少好多. 咁段婚姻咪可以長久.
夫妻睇相係要兩個一齊睇的, 而相方互補不足, 而唔係單一睇特徵地而以偏概全一生的命運.
作者: 認識你    時間: 2009-5-31 03:45

就算有無幫助, 都唔應該用呢d 說法去 決定你如何去選擇將來的另一半  

咁相反, 女的都唔好簡鼻低的男人, 因為事業都唔會好得好邊.. ...  點可以咁講野呀.
作者: 係必殺    時間: 2009-5-31 14:30

我個 nose係扁,
唔通我一定剋老公嫁..                                                                                                                                                                                                                       
作者: bbuu    時間: 2009-6-1 06:06

痴根理論
作者: 奄尖    時間: 2009-6-1 11:19

這証明樓主是一個無 X 用的人, 自己唔掂賴女人, 找你嗰個真係無運行.                                                                                                                                                                                                                       

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0