標題: 已買危疾+人壽, 現在有d 後悔 [打印本頁]

作者: 抄寫中    時間: 2009-3-26 16:13     標題: 已買危疾+人壽, 現在有d 後悔

幫我個agent 幫左份危疾
最近先留意到呢份保單唔適合我, 原因係

1. 如不幸發現患病, 初期發病唔包
2. <不可還原之器質腦退化性疾病> <柏金遜> <不能獨立生活>等
只保到六十五歲?
3. 想要包括埋婦女危疾 , 見宏利同ING 都有
4. 其他公司5年就有花紅派發, 呢間無

但又唔想cut 保單, 有咩方法補救?
作者: 一塊包裝    時間: 2009-3-26 17:34

問你一句
如果你買左一件原來唔o岩size ge衫,你會點做?
一係就o係7日內退返俾間公司
一係就擺o係到唔着
咁你而家過左冷靜期了
如果個plan真係唔o岩用你亦只有轉plan/even要轉埋公司
基本上危疾plan o黎講
病發初期就應該賠的了
eg, cancer第一期就賠
如果到第3期先賠俾你都冇得醫la~~~~
你要好好諗下到底而家蝕少少好丫
定係第日出事時冇得賠好                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       
作者: 陳氏私竇    時間: 2009-3-26 18:10

你買左份單幾耐呀?
作者: 抄寫中    時間: 2009-3-27 11:08

呢份單條件太苛刻
唔睇我朋友份單都唔覺                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       
作者: 抄寫中    時間: 2009-3-27 11:10

3個月, 黎緊第四個月
作者: 報歷奇    時間: 2009-3-27 12:50

you can ask your agent to change another more sutable plan to you.
作者: 舊時情    時間: 2009-3-28 06:21

如果真係唔呃你ga, 都要cut ka la...
如果你冇事ga, 份保單跟1 世 ka ma~
有咩可以pm我la...我係宏利做ka...可以幫你搵份岩你ga!!!
比你揀下都好呀~
作者: 勁化學    時間: 2009-3-29 03:09

既然已經交了4個月保費, 那你已買了4個月保障, 用了的錢已起到其作用, 無需為已花的錢而顧慮此單應否繼續下去, 其實不同保險公司在產品上有不同的優勢, 站在買保險的人的角度, 當然是攞盡各間之所長最好啦.

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0