標題: "❤轉轉轉❤三年D班''校花vs校草❤ [打印本頁]

作者: 小肥子    時間: 2009-3-26 08:57     標題: "❤轉轉轉❤三年D班''校花vs校草❤

歡迎點入*}

`學院魔法紀輪迴{轉*}長篇小說____
http://www.fail.hk/forum/viewthread.php?tid=991554

轉}*原來我只是她的代替品﹏一廂情願地愛著你
http://www.fail.hk/forum/viewthread.php?tid=988245

"❤轉轉轉❤三年D班''校花vs校草❤
http://www.fail.hk/forum/viewthread.php?tid=983288

"轉"一個包含..鬼..愛情..笑話既故仔..''巳大結局喇-
http://www.fail.hk/forum/viewthread.php?tid=980944

[[轉]]`♥ 校草少爺 VS 校花女僕 ❤╮"大結局lu.."
http://www.fail.hk/forum/viewthread.php?tid=977689

(轉)[*情迷三角戀系列''']°++泡沫一吻×°∴﹢
http://www.fail.hk/forum/viewthread.php?tid=976605

[轉]`被王子看上...成為現代版的灰姑娘-];巳完''
http://www.fail.hk/forum/viewthread.php?tid=976069

[轉]`女扮男生____]`(含有少許粗口)
http://www.fail.hk/forum/viewthread.php?tid=976060

希望大家去睇下,記得留下cM;;

人 物 介 紹 ;;

女主角:

晴:[我]爆可愛爆靚女..個樣好得意..笑果時好甜..>v<
有時好純真又天真..屋企勁有$$$$..但家庭一D都唔溫暖..1)父母成日都要去工幹..2)成日同呀爸嗌交..晴呀爸好花心..
好串..又打得..不過成績爆好..年年都係全級第一名..四姊妹最細..所以豪都特別石我..

彤:平凡靚女..有一種獨特ge氣質..笑果時好天真..日日係到傻笑..開心果一個..^^
屋企系貴族世家....但父母因為成日要工幹吾得閒照顧彤..但好石晴..
冇咩事喊..如果喊好耐..好串..好打得..成績好差

欣:個樣ok靚..最憎姣婆!!吾笑果時想殺人甘..
cool爆(除左好朋友)..孤兒..缺乏親情..希望有人石..開朗..中意笑..笑果時好cool..
好有義氣..好串...好打得

玲:個樣ok令..同d男仔不和..覺得班男仔唔可靠..但遇左佢...
以前..佢同屋企人好好感情..依家..佢屋企人要到大陸做工作..
感情疏離左..好石晴..好打得知

↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ 四個女主角好好朋友..好似姊妹一樣↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑

男主角:

俊:靚仔一名..又cool又花心..見一個溝一個..屋企有$$$$..牙媽超石佢..
好串..成日串"佢"..有雙重性格..有時cool..有時熱情..好打得..黑社會大佬
之後遇上佢就變左..好串

樂:型仔..cool cool地..又有小小熱情..如果有人同佢講笑..
佢就會好天真甘笑..唸野果時就會變得好cool..
搞到人地覺得佢個樣好好笑..有時好可愛有時好惡..佢講D野同做D野都好傻..
同某人一樣好憎人食煙..乖仔一名..ok有$$$$..父母離婚....未搬之前同呀媽住..
吾中意人地叫佢全名..ok串..好打得..黑社會

風:靚仔..陽光男孩..中意笑..笑果時好得意..好容易面紅..≧≦..黑社會
對"佢"特別好..父母分居...
有$$$$...超串嘴..用情專,有時好想保謢"佢'..開朗型男孩..5中2人地煩住哂.

↑ ↑ ↑ ↑ 以上二個男仔..好好感情..好似兄弟↑ ↑ ↑ ↑ ↑

配角:

寶:姣婆大家姐..個樣ok..就以為自已系校花..屋企有$$$$..花名"姣婆寶"

琳:姣婆..成日跟住琳後面..正一跟尾狗..馬後炮..

豪:你四姊妹既名義上呀哥..四姊妹有咩事都會同佢講..四姊妹出左D咩事..佢第一時間幫佢地..

作者: 小肥子    時間: 2009-3-26 09:35

如果想繼續睇埋落去,
請留下cM喔..
cM是我的原動力,
而且你地唔留cM..
我唔知你地有冇睇喔..
希望大家會仲意我PO既故仔啦..

作者: 小肥子    時間: 2009-3-27 02:42

CH.1
{忘掉種過的花,重新的出發,放棄理想吧!}我既電話鈴聲響起左。
我:「喂?邊個呀?」{仲未訓醒}
X:「你既好好好好好彤彤囉!仲未起身呀?」
我:「嗯!做咩呀?」
彤:「你唔係約我去SHOPPING咩?」
我:「OH my god!唔記得左。」
彤:「快快快!一陣係m記見。bibi~」{cut左線}
之後我就用左10分鐘打扮自己。
~~m記~~
彤:「咁鬼耐架!」
我:「咁都要著33架嘛!」{嘟咀}
彤:「係喇係喇!去shopping喇!」
我:「嗯嗯!!」{好可愛咁點點頭}
過左3個鐘
彤:「好攰呀!不如我地歸家囉!」
我:「唔想對住佢地囉!成日嘈嘈嘈。」
彤:「咁不如call埋欣同玲去唱卡啦ok囉!」
我:「gd idea!都係你叻叻。」
十五分鐘過後,玲同埋欣就過左黎喇!
玲:「急call我地做what呀?」
欣:「係囉!睇緊電視架嘛!」{嘟起個咀仔}
我;「去唱k呀!你地go唔go呀?」
all:「更係go喇!」
我:「咁就let's go啦!」
~~~~k房~~~~
我:「唔得啦!人有三急 '=.=」
玲:「我都要去。」
彤:「咁就去喇!」
我同玲行出個k房門就俾人撞到。
x:「妖!你行路唔帶眼架!」
我:「明明係你撞'到我先,你惡人先告狀?」
x:「我撞到你?我會撞到你?」{抬頭望到我}
x心諗:呢條女好得死索呀!
我:「唔同你講。」
我心諗:唔得喇!急死我喇!要賴啦 -0- !
玲:行喇!唔得喇!
x:「你咪走呀你。」
but我已經gone左喇!
x:「喂!你同我check下佢係讀邊間中學同埋咩班,最好知埋佢叫咩名。」
o靚:「係o既!」

[待續]

作者: 寧采臣    時間: 2009-3-27 03:05

幾好睇BO.....
十卜十卜..

作者: 小肥子    時間: 2009-3-27 04:34

嘻,
你係我既第一個讀者喔..
宜家就po俾你睇..

作者: Kaman39068    時間: 2009-3-27 04:43

一定十卜you la
作者: 小肥子    時間: 2009-3-27 04:56

ch.2
o靚:「俊哥,我check到啦!佢叫xx晴,讀係xx中學既3d班。」
俊:「嗯!你走得喇!」
o靚:「係!」               作者;{好聽話呀!不愧係黑社會大佬。}
呢個時候,風同埋樂番黎喇!
風:「俊,你做咩呀?咁陶醉既個樣?」{笑}
俊:「關你鬼事。」
風:「實見到靚女喇!」
俊:「嗯!」{又係到傻笑}
俊:「係啦!我地聽日轉校囉!」
風:「Why Why tell me Why?」
俊:「溝女呀!陪下我啦!好兄弟。」
樂:「no!我唔去。」
作者:「佢終於出聲啦!」
俊:「好啦好啦!一次咁多。」
樂+風:「好喇!」
風:「1次咁多za!」
俊:「嗯;!」
-----------------------------------------------------------
想知聽日會點?
咁就要留意喇!
cm please!!
                                                                [待續]

作者: 小肥子    時間: 2009-3-29 06:05

ch.3
~~第2日~~
{願你記住,結束感情沒有罪,變心不是你不對…}我既電話響起。
我:「who?」
玲:「ling ling.」
我:「o...有咩事? -0-」{打喊露}
玲:「番學呀!1/9呀嘛!」
我:「oh no!thx你提me。一陣in m記見喇!88。」{cut 線}
我望下個表,7:30。-0-  用左{五分鐘搞店哂!}坐私家車去m記。去完m記就去school。
玲:「好采趕到姐。呼!」
我:「呵呵!{周圍望下}咦?!呢個人咁面善既!係咪呀?玲。」
玲:「係喎!{諗下,諗下,諗下}哦!係豪呀!」{唔知大家記唔記得佢呢!}
我:「係喎!契哥點解會係到既?」
玲:「唔知呀?番課室先喇!就遲到啦!」
我:「嗯嗯!!」{笑,靚靚~~}
男同學a:「晴晴,暑假好唔好玩呀?」
男同學b:「係囉!今日unch我請你食呀!」
玲:「唔該借借!」
晴:「第一日番學,又係咁~」
玲:「你令呀嘛!番課室先喇!」
晴:「嗯!」
~~課室~~
miss=m
m:「好喇!坐番埋位,靜d。今日有幾位插班生,歡迎佢地喇!」
女同學a:「係咪靚仔呀?」
男同學a:「車!死姣西,一日到黑,都掛住仔。」
女同學a:「唔俾咩!」
m:「靜靜靜!!!歡迎佢地入黎喇!」
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
呢幾個插班生係who呢?
咁就要睇下一集啦!
but你地要做一件事 - cm仔[唔可以唔記得的哦!]
                                                                     [待續]

作者: 芝怪獸    時間: 2009-4-2 08:56

cM 子 !!!!!!`
拾 卜 你 `
快 更 新 - 00 -!`

作者: 小肥子    時間: 2009-4-3 02:37

`我係轉貼-3-''

作者: 小肥子    時間: 2009-4-3 02:56

ch.4
m:「靜靜靜!!!歡迎佢地入黎。」
四個人就行左入黎。
我:「下!」
m:「xx晴,有咩事。」
我:「冇冇冇!!」
彤:「晴,豪點解係我地班既插班生架?」
我:「係lo!我都嚇左一跳。」
玲:「豪隔離個個好面善喎!」
我:「係喎!」
欣:「好靚仔呀!」
玲:「車!唔好信d男仔呀!好得花心架!」
欣:「嗯嗯!」
我:「豪隔離個個咁似琴日撞到我個個人既?」
玲:「咦!又好似係喎!」
m:「靜d喇!你地自我介紹啦!」{發花痴}
俊:「我叫xx俊。」{笑}
樂:「我叫xx樂。」{cool}
風:「我叫xx風。」{熱情}
作者:「三個人既性格。」
豪:「我叫xx豪。」{cool x 10}
m:「咁你地坐邊個呢?」
豪+俊:「我要坐佢隔離。」{指住我}
m:「咁晴既意思係?」
我:「no!我要同彤彤坐呀!一係掉豪過黎啦!」
m:「嗯!」
作者:「有錢人果然唔同,miss既對待都唔同。」
俊:「咁我呢? =.=」
m:「你坐呢到,風坐呢到,樂就坐呢到。就咁啦!」
依家既坐位係~~~
+++++++++++++++++++++++
XX    XX   XX   X
XX    XX   XX   X
風俊  樂X  XX   X
彤晴  豪X  XX   X
玲欣  XX   XX   X
XX   XX   XX   X
=====================
我:「呢個位安排得非常好呀!」
m:「多謝多謝!!呵呵!!」{傻笑}
我:「豪,點解你會係到既?」
豪:「想轉過黎同你地一齊讀囉!」
我:「^^」{靚}
風:「hi!我叫風呀!」{熱情}
玲:「你頭先咪講過囉!-.-」
作者:「世界上對靚仔冇興趣得你一個za。」
玲:「吹咩!」
風:「你地叫咩名呀?」
彤:「我叫彤彤,佢叫玲,佢叫欣,佢叫晴。」
俊突然拎個頭黎
俊:「你好呀!晴。」{伸隻手出黎}
我:「無聊!」{cool x 1000}
當然,俊既心受到打擊 x 1000。
俊心諗:「我唔放棄架!」
----------------------------------------------------------------
晴show都唔show佢,俊會點做令晴對佢改觀呢?

【待續】

作者: 小肥子    時間: 2009-4-3 02:57

cH.5
~~~lunch time~~~
豪:「行囉!我地去食m記呀。」
彤:「嗯!」{笑}
我:「咁就let's go啦!」
all:「嗯!」
****m記****
豪:「你地食咩呀!我去買呀!」
我:「我要1號餐啦'!唔該!」
彤+玲+欣:「咁我都係呀!唔該哂!」
豪:「okay!」
作者:「俊佢地去左邊呀?唔見左既?」{睇落去就知啦!}
玲:「晴,個個咪係…」作者:{個個一定以為係隻佢地}
我:「咩呀?」
彤:「係寶呀!佢行緊埋黎。」
寶:「咦!乜咁岩呀!」
我:「係囉!咁岩呀!」{串串地}
寶:「話個好消息俾你地聽呀!我要轉校呀!轉去你個間。」
我:「咁又點呀?」
寶:「冇!話聲你知姐,仲有呀!我會同你爭校花之位。」
我:「哦!」{cool爆}
作者:「呢個寶呀!真係不知量力呀!」
琳:「寶寶姐,洗乜同呢d姣婆既人講咁多啫!」
玲:「你收啦!」
琳:「你…」
我:「唔夠串唔好學人串。」
寶想com一巴落我到,但係俾人捉住左。
係邊個呢?
=!=!=!=!=!=!=!=!=!=!=!=!=!=!=!=!=!=!
係咪好想知係邊個呢!
一係豪,一就係俊。who?

作者: 芝怪獸    時間: 2009-4-3 05:25

好 睇 好 睇 *v*`
拾 卜 xD`
快 p0 啦 /3333\`
邊 個 姐 t___t!?
邊 個 咁 有 紳 士 風 度 xD`

作者: 小肥子    時間: 2009-4-3 07:11

宜家即刻po你睇-x-'
愛死你喔-v-
嘻*}

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0