標題: 鴨街賴野事件簿 1 [打印本頁]

作者: Stux    時間: 2009-3-17 14:32     標題: 鴨街賴野事件簿 1

我忍住佐三日終於忍唔住要爆了...  我親身同個朋友行鴨街買 SE T700 要新粉紅果隻特別貴少少水貨 $1550 行貨 $1650... 我之前已經知道鴨街係盡量唔好幫親後生仔 sales 果 D 鋪... 但個朋友貪平少少... 其實衛X果 D 都只係 $1750... 比我自己一定去番大鋪...

長話短說... 結果問到清清楚楚... 買了香港行貨 SE T700 粉紅 $1650... 之後都唔放心行同水分別... 因佢同我部一樣既 SE T700 粉紅我你 123 出... 諗住去見識多 D 野... 之後一日去 SE 維修部 Check 機結果係非原廠代理貨... 咁即是水貨... 代理唔保啦... SE 話係... 叫佢 print 了個證明單(初頭 SE 唔肯)... 殺去鴨街找佢理論... 簡直係嬲到爆... 敢謄死重撐話唔係得 SE 一間叫香港代理... 好... 一向知你地欺騙老人家... 婦孺... 自由行... 外國遊客... 影衰哂我地香港購物天堂美譽...

(下回分解...)
作者: 1tree    時間: 2009-3-17 15:33

事件來龍去脈可唔可以講清楚少少??
例如日期, 時間, 店名, 發生過程... 之類, 等大家明白多d, 唔會咁易"乃"野
作者: Stux    時間: 2009-3-17 15:38

師兄... 唔好意思... 事件在案中... 不方便太詳盡... 依家開工... 一陣等多少少回應我才一次過回啦...
作者: 小狂人    時間: 2009-3-17 16:26

你去邊到買先  你去舒服兄介紹果到買實無野wo
作者: hothot    時間: 2009-3-17 16:28

甚麼下回再說,不是只有故事才會這樣的嗎

但我聽聞過這裡是有一間俗稱"黑店"的店鋪..
作者: 嫌普遍    時間: 2009-3-17 18:29

之前有人話過有間叫新x係黑店, 你唔係去左呢間買啊
作者: Stux    時間: 2009-3-17 19:54

我要問一問個朋友睇單先知... 但總知就連我的朋友都敢騙真係有點那個... 我知道有一些如果係見到比較後生... 男人... 知道行情價錢... 就唔敢騙佢就話無貨囉...
作者: 嫌普遍    時間: 2009-3-18 05:01

鴨仔街d人從來唔敢騙我  
騙得我緊係想死
作者: 主席    時間: 2009-3-18 06:04

明知山有虎
偏向虎山行
冇計

作者: Stux    時間: 2009-3-18 13:30

我出緊去佢已經行完決定買... 我都叫佢去衛X... 但係又估唔到既... 比貴錢買行貨都係咁... 經一事長一智... 下之撻埋阿舒服兄個朵先...

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0