標題: CUT OT 變相 減人工??? [打印本頁]

作者: 袋鼠國    時間: 2009-3-16 19:35     標題: CUT OT 變相 減人工???

依加公司要CUT我地OT
雖然一個月既收入係少左 但相對 工作時間都少左
唉...
作者: 阿o    時間: 2009-3-16 20:34

咁都要呻?
作者: 四星記    時間: 2009-3-16 21:42

=-= 唔洗你地超時 都有問題  而家D人真係怪
作者: 爆瓜瓜    時間: 2009-3-17 00:22

我做果間公司咪仲仆x
公司要人ot但乜都冇得補
本身已經冇分紅冇雙糧
依家仲要放假都要返去幫手…
返工就計我地200蚊一日
請假就扣我地300蚊一日
話就話月薪,
但我覺得依家仲衰x過我以前果份工
雖然唔係個個星期都要返…
但一個月最少兩個禮拜既星期六同日都要返去幫手
朝九晚六…仲要做義工…冇補錢冇假補…
公司d膠人個個放假都唔使返
得我同另一個同事要返去幫手…
我返工仲要過海…車錢都蝕埋比佢…
依家有種自己貼錢返工既感覺囉
本來星期六同日都放假既
依家個上司新官上任
想整靚台戲比老細睇就搵著我地d細既黎搞
依家已經通知左去到四月中前都要返去幫手…
如果唔係咁多人失業驚出到去搵唔到工…
真係把鬼火想唔做囉
作者: 袋鼠國    時間: 2009-3-18 22:15

我明依加冇比人炒 ,冇扣人工 已經係好好
但無形中收入少左..有D唔開心
作者: 袋鼠國    時間: 2009-3-18 22:24

我係係SHOP做CS
如果有客上黎爆緊場 我都1樣要留低做野..T照O 但未必有錢
作者: 袋鼠國    時間: 2009-3-18 22:28

睇黎你份工仲19過我...
不過邊做邊搵LA...                                                                                                                                                                                                                                                                                               
作者: 錯誤配搭    時間: 2009-4-5 19:35

做得吾開心吾好做啦, 何必咁辛苦呢
去旅行玩下先囉
作者: hallbig    時間: 2009-4-5 20:55

真係想知 如果星期6日叫你返 係咪一定要返?
唔返當你請假?
咁你有冇得同佢嘈話 張合約點寫?

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0