標題: 好奇兩問 [打印本頁]

作者: iLoveYou    時間: 2009-2-6 02:43     標題: 好奇兩問

1)如果兩個人同年同月同日同時出世,佢地8字係咪肯定一樣
2)有咩因素令佢地命運有差異,而邊種因素影響最大

多謝大師指教

作者: wara    時間: 2009-2-6 07:09

我就唔係大師~純粹個人意見呢..
我就唔確定係咪命運會一樣 or唔一樣
不過我相信生長環境, 在家為兄姐or弟妹會令當事人覺得命運有差別
個陣睇峰生水起面相篇有集都有對孖女上左去
2 個雖然好似樣~不過面相睇性格上家姐比較硬淨
所以你問我~我覺得性格真係好決定對命運o既睇法
好似愈講愈離題添
即係我覺得..就算本身命運一樣, 性格都會影響際遇
作者: 呻笨G    時間: 2009-2-6 13:01

我就覺得命運一定唔一樣....
d人好多都係計...咩時辰之類...
果年果月果日果個時辰大把人出世啦...
命運我唔相信會係一樣...
作者: 呻笨G    時間: 2009-2-6 13:15

睇過蘇師父一段對話@@佢話睇個一個人8字好靚 但2歲有個大劫....
點知2歲時候..就係撞親個腦變左白痴~
咁之後有幾靚又點!??都變左白痴= ="
所以8字..都係一開波點樣點樣...
最終命運..都係隨緣的~
作者: 台風鸚鵡    時間: 2009-2-6 17:49

無錯, 但當一個正常人為口奔馳, 今日份工都唔知明天有無得做, 番工又比老闆或者D客插到死, 老婆∕女友又不斷向你要求這要求那, 層樓又負資產..... 我肯定十個人有二十個肯定話 “如果生活無憂便好了”.
人, 煩惱是必然的, 平凡人有平凡命, 飽你唔親, 餓你唔死. 富人錢多又怕爭產, 窮人無爭產問題但又驚病倒無錢醫, 那麼何謂好命呢!

從另一角度看, 白痴仔無憂, 何嘗不是好命一條呢, 只是大家既怕“憂”, 又怕無得“憂”. 煩惱, 是人自招的.
作者: 奄尖    時間: 2009-2-6 19:47

1. 相同八字的人, 其運勢會一樣, 高低起跌會在差不多時間, 不過幾高幾低就有分別. 分別是在於他們每個人的經歷和遇到問題上的選擇一定有所不同, 因為他們每天見的人和事一定不一樣, 難道你會說孖生的每天見的人都一樣嗎

2. 八字命理是一種方式去推算人運, 一切的基礎原於前的私統計和經驗, 而每個人有佢地不同的選擇方式, 而選擇的不同, 其結果會有差別. 又用孖生的來說, 大的吃了放在右面的飯, 而小的只可要左. 不能大小都要右面的飯, 而八字人他們都是有飯食 分別是飯的質料不同.

希望你明白啦
作者: dida    時間: 2009-2-12 01:27

雖然八字相同, 但面相,手相總是會有差別.

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0