標題: [打印本頁]

作者: 散發香味    時間: 2009-2-13 23:43     標題:

我也不知道點解會咁, 小學到初中人緣和學業都不錯, 之後出現左小小問題冇用功讀書, 搞到現在入唔到大學.
副學士上學期上學期個成績岩岩派, 又比一科拖累, 現在入大學機會都好微...唔知點解成日有懷才不遇既感覺lo...
不過我又覺得呢個係一個失敗者既藉口.. 唉, 唔知點, 想請問各位大師我條命係咪好唔掂?
1989 8月21 早上4.50左右 香港出生. 男
作者: 散發香味    時間: 2009-2-15 11:38

冇人理我
作者: 賓賓蝦    時間: 2009-2-15 13:34

命運幾乎係注命,
只要自己有努力過,
盡左全力,對得住自己就得!
作者: 賓賓蝦    時間: 2009-2-15 13:54

04年成積開始變差,
我諗你係怕羞仔,溝女拍拖都好低調
作者: 散發香味    時間: 2009-2-15 13:57

係呀, 係04年開始, 我有時好想盡力, 但好似克服唔到一o的困難, 例如一坐係電腦前就好似比佢吸住左抽唔到身. 不過我呢幾個月已經改左好多
我有時都幾怕羞的... 不過冇拍過拖 大師兩樣都講中左
我想知這兩年年學業會點... 同埋, 唔嫌麻煩的話可否批批愛情, 感激不盡
作者: 散發香味    時間: 2009-2-15 13:58

我好想從事和語文有關的工作, 不知道對我合不合適
作者: 賓賓蝦    時間: 2009-2-15 14:30

我同你差唔多,小學到初中成績都ok,
突然之間,成績一落千丈,
所以我好明白你依加既感受。

"我想知這兩年年學業會點<---"只利學習,不利考試"
不過都要睇後天既努力!凡事冇絕對!
加油,有信心就一定得!
工作方面,最緊重自己鐘意做咩,做得開心就得,冇話一定要個樣...

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0