標題: 想問問各位大師,指點一下,五行欠金 [打印本頁]

作者: Joyce.C    時間: 2009-2-15 23:35     標題: 想問問各位大師,指點一下,五行欠金

83年1月14日  0300-0400 出生  男
出身時家人同我去算命話我五行欠金,所以個名加了個金字邊的字,係未咁做就得
作者: 係必殺    時間: 2009-2-16 00:09

我當你係新曆出生,但你好似唔適合用金喎,你用火、土好d
作者: Joyce.C    時間: 2009-2-16 00:17

我個日子係西曆,
我呢2 年都覺自己好差事業..........唔知有冇大師睇下我個命格會唔會有大運行
作者: Joyce.C    時間: 2009-2-16 21:45

請師父指點......請救救我!!!!!!!!!!!!11
作者: Lokkk445    時間: 2009-2-16 21:50

eee, 我都係五行欠金wor, 我係女
作者: 老鼠    時間: 2009-2-17 11:33

Jerry 1401

1.你出生在.冬天,天寒地凍,喜火調候,木助之。
2.你在戌土之年,五行屬西方土金之年,已帶有金氣。所以命局不是無金。
3.你命水土混濁,喜用木,方使格清。
4.你五行喜用木火。名字以「木火」為主要。
5.火是你的貴人財星。木是財之源。
   而你有木火大運行,努力努力,比心機,你會有好運行。

以上是我小小意見!

祝君好!
作者: 陳生    時間: 2009-2-17 11:50

內食神格,從商而發財。原局喜見財星(火)。可做有關家具及房地產既生意。

作者: Joyce.C    時間: 2009-2-17 21:33

多謝咁多位大師
但可否有大師幫我算算,今年可以轉工嗎,同埋姻緣呢!!!!!!!!
我大運機時開始
作者: iuseLG    時間: 2009-2-17 22:16

八字地支丑戌都藏金﹐未至於欠。。
但係金都吾係你用神﹐加個金字都無用
都係用木火。。

看你的八字好醒目﹐雖然成績未必好﹐但係一定係世界仔
這個八字至少應該有個見得人嘅學士學位甚至碩士
你心性高傲﹐愛話事做阿頭要上位﹐先洗未來錢好玩。。
岩做打工皇帝去大機構
發皮氣時絕對惡死的人。。
(係甘2估下﹐吾知中幾多呢﹖)

大運行足一世 (8 - 68)
當然中間有平運﹐但係都算一世好運
"我呢2 年都覺自己好差事業"
其實以幾年你以經行緊好運﹐可能你眼角大高罷了
女運﹐今年要有都有....
作者: Joyce.C    時間: 2009-2-17 23:07

師父
我無學位,但得高級文憑
我都應自己係世界仔,係私人公司!!!!!!!
愛話事做阿頭要上位都準....

我有咁好運?

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0