標題: Thermos 真空煲 [打印本頁]

作者: 冇反應    時間: 2009-3-6 18:39     標題: Thermos 真空煲

諗住買4.5L 真空煲, 見有兩款, 心思思, 唔知買家用型(KPY-4501)定外出型(RPC-4500)好?

外觀及物料上我鐘意"外出型", 個蓋合得實d, 但可惜佢冇兩邊手柄,攞出攞入怕會好熱同冇咁方便.

家用型有柄會方便d, 但我成日形住佢個蓋好鬆nail nail, 好似好化學咁.

通常你地會點選, 邊款好D?
作者: 女孩子    時間: 2009-3-6 19:58

兩者我都用過, 我會選家用型, 因安全些, 最緊要實用
作者: 女孩子    時間: 2009-3-16 12:19

作者: 冇反應    時間: 2009-3-16 12:35

兩個人4.5L 夠唔夠??
作者: 冇反應    時間: 2009-3-17 13:43

作者: 女孩子    時間: 2009-3-29 12:25

作者: 冇反應    時間: 2009-3-29 12:42

作者: 女孩子    時間: 2009-3-29 12:48

我兩個人剛剛好><
作者: 一定偏愛    時間: 2009-3-29 14:31

我用緊,但最重要是SIZE用,把手不是成日用到的                                                                                                                                                                                                                                                                               
作者: JL    時間: 2009-3-29 14:40

其實我有用過真空煲 和智能煲, 我係一個懶人, 所以我只用過真空煲唔夠半年就放一邊, 但係智能煲我就用左2年到e+ 仲用緊, 我用的係 寶康達, 如果你想買德國寶的都得 ! 因為差不多,

我以前用過thermo真空煲來煲湯和粥, 都唔錯, 但係慳功夫的話就一定要用智能煲,

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0