標題: 初六去馬來西亞 [打印本頁]

作者: 看官    時間: 2009-1-24 13:08     標題: 初六去馬來西亞

上年我跟新華去北京...今年再接再厲跟他們去馬來西亞...我未去過,兩個人去要帶幾錢,有甚麼手信是必買??
作者: 看官    時間: 2009-1-25 22:57

當地有甚麼出名的產品是必買...還有去當地有甚麼要注意...
作者: blackhole    時間: 2009-1-26 11:39

馬來西亞食榴槤, 出名樹上熟, 同泰國既唔同.

另外, 食沙爹, 好平. 佢地既星光大道有一間食雞翼都好好味.

另外, 買肉干. 就算係美真香, 都比香港平.

其他野, 我都唔覺有乜好買.
作者: 表哥小兄    時間: 2009-1-26 19:18

去朱古力廠買朱古力, 應該導遊會帶你地去..
買d肉乾
買呀so既巴閉麻油, 檳城出, 但吉隆坡都有得賣, 朋友幫我買左半打。
買雪條, 呢樣導遊應該都會安排..
女士就可以去買涼鞋, vicci...
作者: Kcal    時間: 2009-1-27 14:13

我都去過. 都係食下野. 玩就無咩好玩,
作者: leekee    時間: 2009-2-4 02:16

yeah, royal selangor is one good place to buy pewter products....
and erm, if u want, go try 肉骨茶, or Bak Kut Teh in Klang.... beware
of those "fake" BKTs though, ask the locals, they will tell u the best BKT around.

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0