標題: 我可以點? [打印本頁]

作者: hereMe    時間: 2009-3-6 09:19     標題: 我可以點?

自從去年中發現老公大陸有女人, 就開始分房訓, 佢份工一星期有六日要留在大陸, 所以系無法改變佢有女人的是實, 我同佢己經系無野講, 就算佢在家, 我地都形同陌路, 佢有供樓, 有比啊仔生活費, (唔算系家用),我自己都有工作, 但唔知呢種關系會維持幾耐, 我自己都唔知自己想點, 有時覺得, 反正佢一個星期得一晚在家,間屋系我同個仔住多, 如果離婚, 就要賣樓, 要同個仔搵屋搬, (我無能力供得起層樓), 最主要系佢始終系啊仔個父親, 個仔想我維持而家的現狀, 但我真系唔想見到佢在家出現, 可以點呢???
作者: 朋友引線    時間: 2009-3-6 10:09

妳個仔有幾大
而維持這一個關係是否對兒子將來的心智發是最好的呢
作者: ViVi:D    時間: 2009-3-6 10:12

佢每星期返黎果日,你搵地方回避下得唔得呀…
作者: 小生有禮    時間: 2009-3-6 11:21

其實兒子都應該為你設想。 不如叫老公連那一日都不要回來過夜,只是探望兒子吧!
作者: 香豆    時間: 2009-3-6 15:00

同個仔講你既唔開心,但唔好指責隻佬包二奶,只係此情不再
擔心個仔因為父母離婚而影響學業
或試下個仔既口風月&意向
先決定跟唔跟隻佬畫清界線
作者: jellyE    時間: 2009-3-6 18:10

可以點 ?你個腦呢? 問識你兩公婆d人啦,係度問有叉用咩.
作者: Hammed    時間: 2009-3-6 22:33

sound great, support!
作者: 陳小明    時間: 2009-3-6 23:56

既然你自己無能力去解決居位問題,唯有以 不變應萬變~
見步行步...
至於星期日,咪當係俾個仔 最後o既 family day o羅~~

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0