標題: 5800播歌問題? [打印本頁]

作者: 滑浪人    時間: 2009-2-25 02:42     標題: 5800播歌問題?

我已經set左放mp3歌一個file,另外放鈴聲一個file ar:

第一試過在播放清單項,新增播放清單,加入歌曲都要每首歌按加入,我有百幾首歌咪要按百幾次加入,唔work喎!!

第二我試過在所有歌曲項,加至新增播放清單,佢又會load埋d鈴聲一齊係個播放清單裹面,又唔work喎!!

究竟點樣可以淨係播mp3歌而又唔洗每首按歌按加入 ar!!!係唔係我miss左一d步驟ar?教教我!!!!!!!
作者: 小泡泡    時間: 2009-2-25 11:54

呢個問題在以往機種上都一樣,Nokia 都冇改善

我會用以下方法解決:
抽出sd card, 用電腦抄起鈴聲然後delete sd card 上的所有鈴聲
將sd card放回手機內,到音樂folder,選所有歌曲,按全選然後加到清單
再抽出sd card 抄回鈴聲

方法 stupid, 不過work 的 , 好過逐首歌add.
作者: 主席    時間: 2009-2-26 04:58

既然係咁樣既話~會唔會DL一個新既《音樂播放軟件》~裝另一種播放軟件黎聽歌~
其實咁樣得唔得呢?
因為我都遇到同樓主一樣既問題~我岩岩今個月先轉用Nokia~之前用左SE五六年...突然間覺得Nokia差過SE咁~
裝左隻碟果個update軟件~想將部機update又唔得...重新裝過又唔得~DL Nokia個網果個update軟件~又唔得~
搞到我部機up唔到...而家成日自動重新開機!                                                                                                                                                                                                                                                                                               
作者: 小泡泡    時間: 2009-2-26 16:37

用其他軟件可能用吾到機內的均衡器

轉牌子一定吾習慣,比多d時間喇,我用o左十幾年N記夠一定吾會用SE喇                                                                                                                                                                                                                                                                                               
作者: 花海    時間: 2009-3-1 22:07

我會係ringtone前加r,,,之後mark晒所有歌,,再unmark r開頭個d

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0