標題: 社 民 連 反 擊   泛 民 內 訌 加 劇 [打印本頁]

作者: 老人家    時間: 2009-3-3 11:05     標題: 社 民 連 反 擊   泛 民 內 訌 加 劇

唔知大家有無聽過立法會開會,
佢地用經常用大部份時間鬧交、互相批評、
經常對一隻字的意思都鬧一餐。

今屆社民連兩大龍頭比我感覺似爛仔多D,
我個人唔認為佢地好代表到小市民,弱勢社群
又粗口又暴力,不聽反對聲音(包括泛民自己友)
求其撕去預算案,掉蕉比人趕出場又話做左野...
跟住得戚離場~~
依D行為小學生都識做...

可憐我地納稅人請依班人翻黎比佢地自娛~~
我個人都支持民主,但這個議會我真的受不了。
作者: Ivy_Tai    時間: 2009-3-3 11:46

一條蕉扔出去老人生果金就即時免資產審查, 全世界有眼睇.

粗口又暴力?  講左邊句粗口?  有冇傷到人? 冇傷到人何來暴力?

依D行為小學生都識做? 剩番果 57 個垃圾局議員就係唔識做. 訓覺, 打機, 缺席.

各有自己支持既政黨, 但不應盲目抺黑.
作者: 大眾化    時間: 2009-3-3 12:20

社民連啲卑鄙及粗暴行為,,係大多數有理智啲香港人都會鬧佢地囉
作者: 老人家    時間: 2009-3-3 12:29

咪係羅,
可能我講左佢偶像既野佢唔開心
話我抹黑佢地

我反而有興趣了解"一條蕉扔出去老人生果金就即時免資產審查"
原來佢條蕉有咁大影響力,
前人一個都未做過野??就係因為佢地一條蕉??
我諗今年打後立法會開會掉蕉就得啦

我地小市民眼裡淨係睇到依D野姐,
原來係唔可以既
不過我接納同尊重你講既野,
可能大家point of view唔同
依D咪叫言論自由o羅~~
作者: 老人家    時間: 2009-3-3 12:43

不過係選民選佢出黎,
證明佢地有捧場客,
我話你知,佢地好受班廿幾歲既後生仔歡迎~~
有報紙跟足梁某一周,見佢去bar多過翻office,
平日主要工作係設計紙紮公仔、官財、請願信、買蕉(近來新野)等抗爭工具
班後生既反而覺得依D先叫態度,先過癮
依個年齡組名好buy依D行為,認為佢地敢先叫做野~~
所以更加要選佢
作者: Goo姐    時間: 2009-3-3 12:49

有保皇黨一日, 香港大多數人利益被無理強姦.
不公不義繼續.
作者: people    時間: 2009-3-3 13:07

小弟全家人(except for my father & mother)....全部投長毛...
4票.........下次一樣會投佢地....

淫賤聯又為香港做左d咩

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0