標題: 我老公的生日 [打印本頁]

作者: 東東    時間: 2009-3-2 14:03     標題: 我老公的生日

o岩o岩過左的星期日係我老公生日, 咁我就特登去整個蛋糕, 諗住俾個surprise佢.

點知佢收到後冇咩反應, 好鬼冷淡 (我第2次整架咋~"~). 切完同食左就算. 一路切果陣我就一路問 : 靚唔靚? 知唔知係咩味? 好唔好食呀? 咁....

問一句答一句............好似唔想食咁. 唔好食或者唔開心咪出聲講囉, 又冇喎. 最後頂唔順哭住問佢仲乜咁的反應, 佢就話 : 我一向都係咁~鐘意唔會讚, 但唔得就會彈. 咁我冇彈咪即係讚囉.  同埋佢話生日其實同平時一樣, 冇咩特別, 所以唔覺得要慶祝

但我生日果陣佢又會送驚喜俾我架喎 (佢話因為佢知我鐘意.............. )

唉, 講講下依家都仲嬲嬲地  你地的先生會唔會咁架..........!_!?
作者: 同人唔同命    時間: 2009-3-2 14:44

唔可以話咁叫正常.....不過男人係咁又真係唔出奇......
作者: hereMe    時間: 2009-3-2 15:11

我老公都係咁
佢話生日冇咩咁特別,咪又係咁過
佢唔洗要慶祝,唔洗收禮物......
但我生日佢就會比好多驚喜比我
作者: Kaman39068    時間: 2009-3-2 15:13

男人係咁架啦~無咩特別,好小事咋
作者: 東東    時間: 2009-3-2 15:14

~o~原來大部份的男人都係咁......................咁佢下年生日我都係唔理佢好了, 費事激親自已
作者: ViVi:D    時間: 2009-3-2 15:26

咪好lor! 講到明! 以後佢生日係咁易買件西餅插支candle俾佢吹吓就當慶祝左啦!
慳好多! 恭喜妳呀!
作者: 無所謂    時間: 2009-3-2 16:22

會架!成日好似好冷淡咁
激死人
作者: Give_up    時間: 2009-3-2 16:28

樓主係咪結咗婚無幾耐呢?  
老公呢家嘢, 好快會習慣架喇, 唔使勞氣。
作者: 笨晴    時間: 2009-3-2 16:48

可能本身唔開心呢

有無問清楚先?
作者: 卸下恐怖    時間: 2009-3-2 17:31

遷就下啦
你鍾意整就整
整係純粹自己覺得開心
唔係為咗佢俾反應

唔好將重心放在別人身上
下下要等待別人反應
下下要人俾反應
都是好累人的事

兩夫妻
呢樣唔得試過第二樣
咁先找到和合的方程式
作者: 同人唔同命    時間: 2009-3-6 18:43

唔可以話咁叫正常.....不過男人係咁又真係唔出奇......
作者: ViVi:D    時間: 2009-3-6 18:53

咪好lor! 講到明! 以後佢生日係咁易買件西餅插支candle俾佢吹吓就當慶祝左啦!
慳好多! 恭喜妳呀!
作者: Give_up    時間: 2009-3-6 19:47

樓主係咪結咗婚無幾耐呢?  
老公呢家嘢, 好快會習慣架喇, 唔使勞氣。
作者: 卸下恐怖    時間: 2009-3-6 20:02

遷就下啦
你鍾意整就整
整係純粹自己覺得開心
唔係為咗佢俾反應

唔好將重心放在別人身上
下下要等待別人反應
下下要人俾反應
都是好累人的事

兩夫妻
呢樣唔得試過第二樣
咁先找到和合的方程式

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0