標題: 剛剛看左''龍珠 全新進化''的廣告 好失望 [打印本頁]

作者: chcoco    時間: 2009-2-22 22:14     標題: 剛剛看左''龍珠 全新進化''的廣告 好失望

明明動畫版的場境係好靚   好多色彩的   但剛剛我看到的是.........灰暗暗的.....

令我有個想法........不如大家一齊唔好睇啦      

如果用香港人去扮   會唔會扮得神似d呢   

溫馨提示:聽講日本將出龍珠動畫的重製版   仲用返原班人馬配音
作者: 車仔    時間: 2009-2-22 22:41

不過D特技做得好好耶...今次唔好以龍珠套動畫的角度去睇(打到飛泥飛去出波咁)...只係睇佢制作的態度都已經值得去睇啦...
作者: 仙草    時間: 2009-2-22 23:36

特技好似好正咁
but睇到主角個樣就笑左
作者: 有心人    時間: 2009-2-22 23:48

我睇完個廣告反而覺得有好感左

我覺得如果將呢套戲同龍珠動畫既唯一共通點放係7粒龍珠上,其實應該會不錯看
作者: chcoco    時間: 2009-2-22 23:51

我認為如果用香港明星做扮某d角色反而幾好

之前網上都有人講過   如羅家英扮龜仙人,元華扮撒旦先生
我認為咁會好好多

特技都ok o既        
我都係咁角得啦   如果睇都唔好當佢係以前的龍珠                                                                                                                                                                                                                                                                                               
作者: 6404    時間: 2009-2-23 00:09

天津飯個配音過左身...
唔會搵過第2個 ??
作者: 白水    時間: 2009-2-23 00:09

荷里活除左卡通片,
你係無可能感受到"陽光"
'就算見到太陽都覺得好似陰天感...
作者: adradr    時間: 2009-2-23 00:14

片商根本想借龍珠既名氣去賺人錢....咁我地又點可以唔理佢係唔係我地睇開既龍珠黎睇?  (星爺都因為不滿冇晒漫畫原素而唔順啦) 根本係欺騙漫迷入場
再講,用睇電影既角度,呢套野好兒戲。睇葉問,唔靠特技都正過佢地果d假功夫。
講特技,自己睇電影預告時,咁岩撞正呢套野既預告同狼人外傳一齊播。
呢套野用狼人外傳比,根本冇得比。
認同某大大講過,美國人拍返佢地既英雄漫畫就忠於原著甚至可以更吸引; 但拍其他國家漫畫就.....eg: 街霸。
本人語氣可能強了少許,請見諒~sorry~~
因為呢個導演同製片商完全侮辱左呢套漫畫。
(試下海賊王又拍套咁既垃圾,我相信有人會在facebook 開個group抵制套野)(等於拍李小龍傳,但入面只有主角個名叫李小龍,但成套戲係講古惑仔,我諗全球華人投訴tim)
作者: 六星酒店    時間: 2009-2-23 00:21

畀得荷里活做預咗唔掂,睇到哥斯拉就知
作者: bigeye    時間: 2009-2-23 01:03

我阿SIR講得岩(佢係龍珠既FANS)
睇呢套要以新出既科幻片既角度去睇...

即係話...唔可以以"龍珠"既角度去睇
只可以當係科幻片- -                                                                                                                                                                                                                                                                                               
作者: DAISY99    時間: 2009-2-23 01:49

當電影黎睇la
吾好當係日本個套龍珠
當美國版

特技都吾錯ar見到
都想睇
作者: faifai    時間: 2009-2-23 10:19

鳥山明不滿星爺亂改《龍珠》
11/02/2009

由 周 星 馳 監 製 的 真 人 版 電 影 《 龍 珠 : 全 新 進 化 》 , 開 拍 以 來 一 直 被 指 有 欠 原 著 神 髓, 原 作 者 鳥 山 明 近 日 終 於 罕 有 地 對 該 片 開 腔 評 價 , 他 坦 言 看 過 電 影 情 節 及 角 色 造 型後 , 差 點 認 不 出 是 自 己 作 品 , 鳥 山 明 稱 : 「 唔 通 片 商 係 想 製 作 出 『 新 龍 珠 』 畀 大 家睇 ? 」 言 語 間 似 乎 對 該 片 頗 為 不 滿 。

《 龍 》 片 將 展 開 宣 傳 攻 勢 , 導 演 黃毅 瑜 下 周 便 率 領 片 中 演 員 到 泰 國 造 勢 , 屆 時 會 率 先 播 放 二 十 分 鐘 製 作 花 絮 。 日 本 方面 , 富 士 電 視 台 利 用 數 碼 科 技 將 動 畫 版 《 龍 珠 二 世 》 翻 新 , 四 月 起 便 配 合 電 影 趁 勢重 播 。                                                                                                                                                                                                                                                                                               
作者: 6404    時間: 2009-2-23 11:26

天津飯個配音過左身...
唔會搵過第2個 ??                                                                                                                                                                                                                                                                                               

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0