標題: 英文去邊度讀好,俾d意見 [打印本頁]

作者: 樂不過此    時間: 2009-1-13 16:44     標題: 英文去邊度讀好,俾d意見

請問大家知唔知邊度讀英文師資好 ,我中五畢業後就出來做野,我覺得現在出來做野後,就用多左英文。我現在又覺得自己英文唔係好得 ,我想問邊度讀英文好,因為我現在想操番d英文,eg.英文文法,發音。而且我都想考一d同英文有關既証書。
我本身人工唔高,只預了四千元來讀英文。                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               
作者: cheap狗    時間: 2009-1-13 17:09

讀英文,點讀先~??? 去外國讀書定宜家做野英文唔電呀~! 我之前讀過英國文化協會,超廢!  D 鬼佬阿SIR都唔知邊度,咩"屎落佛黑人"wo......我個fd 以前讀過女青返宜幾好......個MISS 唔錯,好有料,會就住你程度教。

千期咪信D咩西人英語.....你大學畢業就 另計
作者: 樂不過此    時間: 2009-1-13 18:09

女青,係唔係即係女青年會,我想問係邊。
作者: 月巴人    時間: 2009-1-14 16:44

你4千蚊係一個月定係整個課程係4千蚊內@@?
作者: 樂不過此    時間: 2009-1-14 18:22

整個課程。本人人工不高又要俾家用
作者: SSHHEE    時間: 2009-1-14 18:31

有個課程幾好,有政府資助,可以考三個國際試,主要係補底,實用商業英文為主,唔知幫唔幫到你呢
作者: 樂不過此    時間: 2009-1-15 12:27

係邊架
作者: SSHHEE    時間: 2009-1-19 00:26

油麻地,PM左你
作者: 籃球人    時間: 2009-1-24 00:35

如果你係中五畢業, 建議你去考ielts啦。政府工, 大學, 私人機構等都認可ielts的。
我之前個老師都有開ielts班, 4000蚊夠有突!如果要資料就pm啦, 係咁! 
作者: 樂不過此    時間: 2009-1-24 01:51

女青,係唔係即係女青年會,我想問係邊。
作者: 火火忍    時間: 2009-1-31 18:13

可以介紹ielts給我嗎?地址同電話
作者: 一平安    時間: 2009-2-3 01:57

我都想學有無人話比我知丫!!!!唔該!!!!!!!!pm都得!
作者: 阿寧    時間: 2009-2-7 17:27

你上網睇隻西片
第一日收工睇住中英字幕睇一次
第二日收工睇多次,不過間中先睇下字幕
第三日收工睇多次,不過close中文字幕睇英文
第四日就間中先睇下d英文字幕
last day close 哂d字幕佢,慢慢聽

到第三日你可能悶到嘔
不過到第五日你就發現自己無啦啦聽得明隻西片d人up咩

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0