標題: 請黃毓民道歉 [打印本頁]

作者: @culing@    時間: 2008-10-17 15:42     標題: 請黃毓民道歉

請黃毓民就他的行為道歉, 如果想在議會發難, 去台灣la,
作者: 霊石紋    時間: 2008-10-17 16:43

咁大個人 , 係公開場合 大聲狂叫 !!! 好失禮
  同隻(((((((((((( 顛狗 ))))))))))無分別 ~~
  有意思提出 , 唔係咁樣 , 好黑人憎 , 邊個有份投票比佢 ??? 果啲人後悔嘛 ???
((((((((( 需要道歉 , 為自己道歉 為選民道歉 為曾蔭權道歉 )))))))))))
作者: baeJun    時間: 2008-10-18 04:28

要黃毓民道歉 可以的
不過先請曾特首向所有老人家道歉
如果唔係生果金的不合理 黃生根本唔洗為長者發聲狂罵
樓上兩位 請醒醒吧 這不是無的放矢亂放空炮
下次如果見到黃生無理亂罵 即管可以大力插 我相信有大把人支持 but not this time
作者: 第一平    時間: 2008-10-18 05:39

向立會看不過眼就可以tw咁大聲狂叫? 乜議會唔係開會ka mei?
樓上一位 請醒醒吧....   這裡是香港!   文明的香港!
作者: 多咀人    時間: 2008-10-18 10:42

其實3樓位仁兄...特首既諗法你又唔可以話佢錯晒...

其實都係時候從新諗下生果金係咩...???

如果生果金只係諗住回饋長者...咁其實俾幾多都係一份心...

如果生果金係諗住幫助有需要既長者...咁其實係咪應該張佢同生果金剔開...否則"李生"、"鄭生"等香港富豪都去...又係咪都俾佢地呢...???

我反而覺得審查準則如何...重要過係咪要審查囉...但黃毓民明顯無了解過中心內容就發炮...似做show多d喎...
作者: MachiFran    時間: 2008-10-18 13:02

立法會係需要不同的聲音,有代表市民的,有代表商界的,也有別的
但本人覺得社民連今次的表達方法毫無疑問是不對的,特別是黃毓民先生,
這種潮州怒漢式的表達是不尊重當時的場合和文明的社會。
試想想,當黃毓民先生發表自己的言論時,因為市民不滿意,難道市民又可以用亂掟蕉嗎?
特首的施政報告有不合當或漠視民意是由特首自己反省,而不是動不動就掟蕉,掟東西,亂罵。人經己這麼大,還像幾歲的小朋友亂發脾氣,不尊重別人,我想市民選他不是搗亂吧!
作者: joechan    時間: 2008-10-18 13:05

其實都係時候從新諗下生果金係咩...???  尊重老人

如果生果金只係諗住回饋長者...咁其實俾幾多都係一份心... 尊重老人

如果生果金係諗住幫助有需要既長者...咁其實係咪應該張佢同生果金剔開...否則"李生"、"鄭生"等香港富豪都去...又係咪都俾佢地呢...???
他們可以去如果他們有需要  尊重老人

應該看澳大利亞和加拿大如何幫助有需要既長者 (有需要)
作者: eshopa88    時間: 2008-10-18 13:18

毓民、長毛代表我地d低下階層既心聲亦係代表低下階層既奮怒 。唔係無文化而係奮怒既表現。發洩有好多種,但係呢種係最直接令特首收聲。
作者: 到此一遊    時間: 2008-10-18 13:26

可能佢想將台灣果套小學生打交的文化帶到香港呢
作者: 高貴感覺    時間: 2008-10-18 15:13

原來顛狗的素質是這樣,人格、品格沒文化!只會柴娃娃亂叫引人注目,好後悔投票比佢
作者: 多咀人    時間: 2008-10-18 19:28

尊重老人 = 唔可以審查...???

定審查 = 唔尊重...???
作者: 多咀人    時間: 2008-10-18 21:18

有個技術性問題...我想問一句...現時生果金唔需要入息審查...無資產審查...???
作者: baeJun    時間: 2009-3-17 07:16

要黃毓民道歉 可以的
不過先請曾特首向所有老人家道歉
如果唔係生果金的不合理 黃生根本唔洗為長者發聲狂罵
樓上兩位 請醒醒吧 這不是無的放矢亂放空炮
下次如果見到黃生無理亂罵 即管可以大力插 我相信有大把人支持 but not this time
作者: MachiFran    時間: 2009-3-17 07:18

立法會係需要不同的聲音,有代表市民的,有代表商界的,也有別的
但本人覺得社民連今次的表達方法毫無疑問是不對的,特別是黃毓民先生,
這種潮州怒漢式的表達是不尊重當時的場合和文明的社會。
試想想,當黃毓民先生發表自己的言論時,因為市民不滿意,難道市民又可以用亂掟蕉嗎?
特首的施政報告有不合當或漠視民意是由特首自己反省,而不是動不動就掟蕉,掟東西,亂罵。人經己這麼大,還像幾歲的小朋友亂發脾氣,不尊重別人,我想市民選他不是搗亂吧!
作者: eshopa88    時間: 2009-3-17 07:34

毓民、長毛代表我地d低下階層既心聲亦係代表低下階層既奮怒 。唔係無文化而係奮怒既表現。發洩有好多種,但係呢種係最直接令特首收聲。                                                                                                                                                                                                                                                                                               
作者: 多咀人    時間: 2009-3-17 07:43

尊重老人 = 唔可以審查...???

定審查 = 唔尊重...???
作者: 多咀人    時間: 2009-3-17 07:51

有個技術性問題...我想問一句...現時生果金唔需要入息審查...無資產審查...???

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0