標題: 呢個勢仲有冇得打? [打印本頁]

作者: 閒人    時間: 2009-2-19 20:16     標題: 呢個勢仲有冇得打?

this 劇木係 應仁大轉封(玩織田),話說武田一開始以佢兵多就四出吞佢四邊的小國,打下打就甘俾佢擴到成個本州如圖1,之後佢太強連個包圍網都圍佢唔到,then佢開始入侵四國,來個騎兵海,守都守唔住.最後只好同盟頂住先,想等到搞好d內政,再反攻..點知0洗一年佢就統一本洲,e 家係到想解唔解盟好- -(60幾萬打200萬要win 都好hard)
作者: 我愛baby    時間: 2009-2-19 20:31

於我來說.......卓卓有餘......

分門司港、四國兩面戰線。
門司取守勢,四國取攻。

至於點打....我諗您再玩多幾次....再熟d個game就玩得到ga啦
作者: 123456    時間: 2009-2-19 21:53

叫武田死在海中便好了..
作者: nodnod    時間: 2009-2-19 22:16

打就有得打...
你覺得唔係好掂既你可以重玩幾次攞經驗
作者: 迷路人    時間: 2009-2-20 10:44

一定有得打,鐵炮海水上無敵,

武田騎兵變哂廢柴
作者: 社長    時間: 2009-2-20 17:37

重點係武田有冇發展水軍...
如果冇的話 幾歹都同佢落水打 打落水狗
作者: sa星人    時間: 2009-2-20 19:00

襯現在開晒水軍技術,

多建戰船, 買鐵炮,

在海戰擊潰武田.
作者: 閒人    時間: 2009-2-20 20:03

不過 要海戰來守唔係太得(港口太近敵陣),武田太多高統的人,佢會一次過出成20隊人出來圍攻港口,戰法未出,就俾人攻下...
作者: 廁紙一    時間: 2009-2-20 22:09

咪就係叫你比人攻陷港口,再引武田軍落水打囉.....
作者: 我愛baby    時間: 2009-2-20 23:29

於我來說.......卓卓有餘......

分門司港、四國兩面戰線。
門司取守勢,四國取攻。

至於點打....我諗您再玩多幾次....再熟d個game就玩得到ga啦
作者: 123456    時間: 2009-2-20 23:35

叫武田死在海中便好了..
作者: nodnod    時間: 2009-2-20 23:54

打就有得打...
你覺得唔係好掂既你可以重玩幾次攞經驗
作者: 迷路人    時間: 2009-2-20 23:55

一定有得打,鐵炮海水上無敵,

武田騎兵變哂廢柴
作者: sa星人    時間: 2009-2-20 23:59

襯現在開晒水軍技術,

多建戰船, 買鐵炮,

在海戰擊潰武田.
作者: 閒人    時間: 2009-2-21 00:12

不過 要海戰來守唔係太得(港口太近敵陣),武田太多高統的人,佢會一次過出成20隊人出來圍攻港口,戰法未出,就俾人攻下...
作者: 廁紙一    時間: 2009-2-21 00:32

咪就係叫你比人攻陷港口,再引武田軍落水打囉.....
作者: hits    時間: 2009-2-21 00:44

關船加鐵炮無敵了,在下關/門司耗兵
作者: 華叔    時間: 2009-2-28 14:28

係4國果d地方~要塞起唔到太大作用~so我都同意你同佢同盟~下田港冇用嫁啦~放棄左佢啦~之後快攻中國~以攻主城做優先~等佢回好兵力果時你都應該ko左中國~咁可以要塞~再用大友同盟~送技術比佢~頂多一陣得一陣~以武田既勢力~佢如果放晒d兵力打你你頂到幾耐~所以要搵大友幫你分散武田攻擊力~你統一中國之後大友仲未死的話(佢要有4城以上)你先好再攻~唔係你唔夠時間整要塞~等死

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0