標題: 請大師教教我點樣可以化動土煞?? [打印本頁]

作者: wara    時間: 2009-2-24 12:12     標題: 請大師教教我點樣可以化動土煞??

我屋企2001年入伙既~~屋企門口向北......房既窗就向東南........上年開始我屋企出面....即係東南就開始動土起公屋.......初頭都唔覺有咩問題..........但自從今年起我成家就好黑喇 ~~~~~成家都唔係呢度傷就病....... 所以我今個月成日講笑話老弱殘兵........之後竟然連我隻狗狗都傷埋.......真係好邪囉!!一家5口都傷晒病晒.......
好想知有咩方法或者擺d咩可以化解下~~~

作者: tongC    時間: 2009-2-24 13:25

巽為風、股
股災.....慘
作者: tongC    時間: 2009-2-24 13:49

東南动土 如應煞 將有以下之病
巽為春夏之交,農曆三、四月
風疾、腸疾、氣疾、重者為中風
應草木傍姓之人 人為長女、秀仕
恐遭風憲之責(觸犯被監察類形之罪,如作弊,亂過马路)
容易受傷部位, 股部.

化解方法, 請教 金大大 貴老爺啦.
作者: tongC    時間: 2009-2-24 14:02

仲駛問
唔駛問阿..............................
作者: tongC    時間: 2009-3-6 10:06

巽為風、股
股災.....慘
作者: tongC    時間: 2009-3-6 10:17

東南动土 如應煞 將有以下之病
巽為春夏之交,農曆三、四月
風疾、腸疾、氣疾、重者為中風
應草木傍姓之人 人為長女、秀仕
恐遭風憲之責(觸犯被監察類形之罪,如作弊,亂過马路)
容易受傷部位, 股部.

化解方法, 請教 金大大 貴老爺啦.
作者: tongC    時間: 2009-3-6 10:24

仲駛問
唔駛問阿..............................                                                                                                                                                                                                                                                                                               
作者: tongC    時間: 2009-3-26 00:27

巽為風、股
股災.....慘
作者: tongC    時間: 2009-3-26 00:44

仲駛問

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0