標題: 做assignment無人肯同我一組,點算? [打印本頁]

作者: deadman    時間: 2009-2-25 00:05     標題: 做assignment無人肯同我一組,點算?

我係一個成日俾人排斥既人,而家今個sem有4-6個assignment都完全埋唔到堆,次次都突左我一個出黎
同d老師講,佢地又話唔可以幫我,又話人大左人際關係呢d野應該自己解決,成日倚賴老師係唔會進步.
同埋d老師話就算入左堆,d人唔鍾意你既話,到最後填report果陣,個個都會填你最少做野,令你好低分...
但我又唔係d完全唔做野既人,有時佢地唔俾野我做,我都會主動問佢有咩需要幫手...
唉...今年先year3,仲有年半先畢業,呢d生活都唔知點挨...
作者: YCake    時間: 2009-2-25 01:04

一係你問下miss丫sir可唔可以自己1個人
作者: 三多    時間: 2009-2-25 01:08

-_- 讀左一個學期都埋唔到堆, 真係有D問題喎, 你係咪做過D咩令人地對你印像唔好呀

其實就算低分都殺啦, 搵miss/阿sir塞你落一組
作者: dindin    時間: 2009-2-25 01:34

仲讀緊書就冇人同你一組,咁你返工之後點算
努力d搞好人際關係啦,全班一個熟人都冇?咁你平時食晏點過?
如果你覺得自己一個人做好怪咁咪搵幾個懶人同你一組,不過到頭黎都你自己做晒,唔使人哋做實肯啦
你唔想個功勞分左比人咪自己一個一組囉
作者: jojo    時間: 2009-2-25 13:34

用自己o既實力另佢需要你幫手  
不過year3又好似遲
作者: 1粒聲    時間: 2009-2-25 13:46

過來人經驗
都係要埋堆
作者: 陳氏私竇    時間: 2009-2-25 14:49

埋堆唔係一個問題, 要埋到勁人堆先係難題
若得你自己一個的話, d阿sir, miss只要塞你落一組已搞掂la
除非全班都唔妥你lo
作者: misslala    時間: 2009-2-25 15:27

自己一人一組囉,
BUT係有冇諗過點解人人都排斥你先??
有冇諗過自己有咩問題
作者: 一生夏日    時間: 2009-2-25 16:24

除非你係傻或者行為怪異, 唔係應該點都會埋到一組. 試下搵D個樣friendly同學, 低聲下氣求人地幫手.  平時右買D零食請下人咪得lor.
作者: YCake    時間: 2009-2-25 17:43

一係你問下miss丫sir可唔可以自己1個人
作者: 陳氏私竇    時間: 2009-2-25 18:01

埋堆唔係一個問題, 要埋到勁人堆先係難題
若得你自己一個的話, d阿sir, miss只要塞你落一組已搞掂la
除非全班都唔妥你lo

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0