標題: G9係吾夠光既情況下點樣可以影得更好呢? [打印本頁]

作者: 王治    時間: 2009-2-17 12:53     標題: G9係吾夠光既情況下點樣可以影得更好呢?

以下相片可吾可以影得好d, 各位師兄比d意見小弟啦
全部相出自G9  ISO400/800   f2.8  快門1/30-60
作者: 天氣酷熱    時間: 2009-2-17 13:53

用DC 又唔想多NOISE... ISO SET到最低係唯一解決方法... ISO 800 係咁上下啦... 忍受唔到... 唯有上單鏡...
作者: 王治    時間: 2009-2-17 14:06

師兄都幾有錢下wo, 三萬五叫平
作者: weekend    時間: 2009-2-17 14:28

細機 感光元件細

雜訊就會多

我覺得最盡只可以用400

我450d 都只可以用到800
作者: 威威    時間: 2009-2-17 16:27

仲有,一隻600mm f4 nikon都成6xxxx蚊!
800 5.6天加唔好講啦下!
仲有,上得咁長既鏡,支腳架更唔好jr ,都要成幾千蚊一支果d,好似gizo, 賓佬果d!
唔好shutter繩果d細件野,都要成10幾皮!
如果你連g9 都唔滿意既話就咁樣上囉!
8n記既60,80,90
c記既450d,50d ,400d 都係咁上下架jr
一係就x350 sony!
作者: 貓仔    時間: 2009-2-17 18:22

其實高Noise都唔一定唔好
你上便d相有Noise反而更有味道
作者: 王治    時間: 2009-2-17 19:23

Sorry 呀師兄, 我係新手黎既, 只係想知道以G9黎影以上既相可吾可以影得更好ja, 並吾係話要平又要靚, 因為小弟遠期內都未有錢買倒入門單反。

如果遲d真係買的話會買D90, 未知師兄有咩悥見比小弟呢?

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0