標題: 夜攝牛下+個人感想 [打印本頁]

作者: qqkk    時間: 2009-2-19 04:38     標題: 夜攝牛下+個人感想

我平日係九龍灣返工, lunch經常都會去牛頭角下村食野, 個到既野可以話係又平又好食(hygiene就唔講la) 上個星期日, 係牛下見到一大班影友, 我行行下失驚無神有個c兄真係唔該無聲就甘影埋黎, 搵我黎構圖...fine..., 之後去面店食野, 又有條友一條食面一條拎d器材出掃黎掃去, 但又唔係影, 如果我有鏡係手真係走過去爆佢頭!行出條走郎, 到處都係影友, 我真係懷疑d 佢地加埋分分鐘多過個到d居民...

真係唔該個班無心去影相既朋友仔飛d 鏡頭落海鍡下魚算, 唔好走去牛下出show. 影唔緊要, 但請影得有品.

為左唔打擾到牛下居民, 我揀左夜晚一個人去牛下影(= =其實有d陰森, 仲見到好多大老鼠...), 落腳架又方便, 想點影都得.

無意攻擊任何人, 只是我一個途人都感到被人騷擾, 牛下居民該更難受

up返小小作品, 希望大家喜歡.
作者: nono    時間: 2009-2-19 10:06

good feel
作者: 天氣酷熱    時間: 2009-2-19 14:45

好似打緊bio既感覺!!
作者: 唔係四川    時間: 2009-2-19 18:00

樓主講得好啱..果班所謂嘅影友真係令到我地住係牛下嘅人好騷擾,
由星期一至星期日每日都好多班人左影右影, 有d仲拍埋片 tim..
唉!如果個個真係有心去拍又騷擾唔到人, 我地呢班居民真係無所謂...
但最慘係個個攞住部單鏡扮q哂野, 有d仲係到煲煙, 最離普係我見過有d影友走上樓去影人地門口wor!! 真係覺得好騷擾...
希望大家影友自重la!!

樓主d相影得好有feel wor!! (真心的)!
作者: kisskids    時間: 2009-2-19 20:35

樓主講得岩! 影相騷擾到人真係好無品!!
樓主d相影得唔錯bor!
用呢d效果影ge相果然令d!
作者: kisskids    時間: 2009-2-19 20:41

鎖個張最令!
作者: 隱世八婆    時間: 2009-2-19 22:07

又關係到紀錄攝影既性質同定義...
我相信大部份師兄影緊人既時候,都唔記得人地既感受.....
攝影者既眼中....佢地係做緊攝影....
被影者既眼中....佢地係做緊騷擾....
作者: 好薯皮    時間: 2009-2-19 22:15

正...好有feel
作者: 天蠍子    時間: 2009-2-19 22:51

攝影者想留下美麗既景象, 我能明白, 但最重要既係牛下既居民能留下美好既回憶.
作者: 黑兒    時間: 2009-2-20 02:13

有feel

@@

樓主都岩

而家假日真係好多人去果度影 好似成班去旅行一樣

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0