標題: 我想買保險 [打印本頁]

作者: 魔鬼    時間: 2009-1-29 14:09     標題: 我想買保險

我叫wesly 34歲 男 物流文職
想買人壽5百萬 危疾4百萬 保到80歲 唔加價  儲到錢
有無agent介紹(持有大學學位同埋5年經驗以上既agent)
報個靚仔d既價黎啦
請pm我
thanks
作者: KITKIT    時間: 2009-1-29 16:40

如果要保到80歲唔加價會好貴,
反而續年加的, 加到80歲都唔夠你咁樣買咁貴,
而且保險的需求同你的人生階段有關,
青年時負擔重, 買重保險正常,
但到80歲仲需唔需要咁多?

而且你只是一個文員, 收入有幾高?
你買五百萬保險, 你的收入要有番咁上下先買到,
你自己諗清楚先啦.....
作者: 星街    時間: 2009-1-30 12:38

會好貴ga wor
你自己每月budget有幾多左右呢?
作者: 藍月    時間: 2009-1-30 12:56

應該好多人PM你喇0。0
作者: 滄浪    時間: 2009-1-30 16:46

開第一個帖就話要黎買保險 ???
你好趕定係你有左絕症 ?
搵3萬一個月既文員 ???
唔保你啦文員哥哥....
作者: 啤酒桶    時間: 2009-1-30 23:49

你想儲錢係以邊種形式儲蓄先..?
如果你買一個傳統人壽會好貴,同埋你清楚自己係唔係真係要供一份500萬既傳統人壽?.會唔會買個定期會好D呢...?我諗你應該收到D資料知道一份咁既保險有幾貴架..?
作者: 舊時情    時間: 2009-2-2 01:09

Although I have a master degree, I don't want to sell you anything.  However, I am interested to know how come you figured out your insurance needs.  What exactly are you looking for?  If you like, I can give you some advice.  However, don't ask me to sell you anything.

By the way, do you know the differences between term live insurance vs traditional/investment-linked insurance products?  Why you want saving elements for your insurance needs?
作者: 滿分之迷    時間: 2009-2-4 15:38

第一時間我想知你做咩文員~?
你屋企人月入幾多~?
作者: iceice    時間: 2009-2-6 01:44

保額基本上同你人工要有個正比架...
作者: 醒水啦    時間: 2009-2-6 10:38

你可以pm我~thx

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0