標題: 換WII KEY定係軟改好? [打印本頁]

作者: 豬sasa    時間: 2009-1-31 18:20     標題: 換WII KEY定係軟改好?

各位大大

好耐之前買左WII, 跟住想UPDATE WII KEY發現UPDATE唔到
應該買機果陣用左假WII KEY

我想問
部WII係3.3J
究竟換正版WII KEY好定係軟改好?
作者: 一字形容    時間: 2009-2-2 09:34

你可以自己試軟改, 裝HBC
作者: 小豬阿丸    時間: 2009-2-2 11:15

安全計 , 軟改啦 , 唔好update你個假wiikey

btw, 如果有少少電子知識 , 預備一把1.8mm十宇批 , 一把Y字批 , 自己拆機"的"返粒modchip出來仲好
作者: 豬sasa    時間: 2009-2-3 12:46

zckh & cookies0936

其實我個假wii key都update唔到!

即係最好係拆左粒chip, 再裝HBC去PLAY 所有新GAMES?
作者: axe0067    時間: 2009-2-3 12:56

出面搵人改 hbc 幾錢呀? thank!
作者: 豬sasa    時間: 2009-2-8 12:40

咁我部機係3.3J
應該點樣做係最好?
1. DOWNGRADE到3.2裝HBC
2. DL 曙光公主再裝HBC
作者: 細路細    時間: 2009-2-9 11:44

我部機係日版 3.1, wiikey 已 updated 1.9s !

1.) 我想玩美版老番 super mario galaxy,  係咪可以?
2.) 另如想玩賤兔 tv, 係咪要再裝 software 係部 wii?
3.) 有wiikey 係咪玩唔到正版 中文 wii fit ? 我買正版 中文 wii fit 時, 店鋪話要我再改機同抽走 wiikey 先可玩正版, 係咪呀?
4.) 如再改機, 其實係咪自己裝d software 去部 wii? 係咩 software??

麻煩晒大家幫幫我, 萬分感謝!
作者: 豬sasa    時間: 2009-2-16 02:31

HI ALL

我DL左ZELDA,

但係COPAY TWLIGHT HACK既時候佢就失敗, 咁我應該點做?

究竟係玩一次等有個SAVE響到, 定係玩都唔駛玩, 直按COPY 呢????
作者: hallbig    時間: 2009-2-16 08:13

當然要先玩Zelda,Wii主機內才有save比你 replace & hack。
作者: 一字形容    時間: 2009-2-16 09:17

唔駛, 直接copy個save去wii就可以

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0