標題: 唔好再話人抵死,人冇用等等....! [打印本頁]

作者: Hotelman    時間: 2008-11-13 21:54     標題: 唔好再話人抵死,人冇用等等....!

係好遠ge時代,絕左跡的動物,一有可以殺死動物個d槍呀人呀,冇幾耐就絕左種了,ed係人的錯?我認為唔係,就算人唔殺死d動物生存,d動物都會食動物,自己伙食自己伙,例如雞比老虎食,老虎比獅子食,獅子比恐龍食,綿,意即〔食物鏈〕,人係有錯,但唔係100%錯,唔通我地一定要同埋d動物死?1個動物死好過1個動物同1個人死lo,大家唔好再恨自己人們吧!! 

作者: 貝比    時間: 2008-11-14 21:26

人類大量捕獵,令動物絕種...
溫室效應令冰川浴化...
大量斬伐樹木...

冇左人類就唔會有呢D野...

作者: 清新欣    時間: 2008-11-15 19:34

係好遠ge時代,絕左跡的動物?
頂多只係被隕石搞到咁...
冇人類,生態一定會平衡

作者: 大大超級    時間: 2008-11-16 11:57

既然系咁...
咁點解你又要系到浪費資源?!

作者: karanHo    時間: 2008-11-16 14:57

樓主,在說食物鏈之前,請認識大自然的循環.

沒有人類的食物鏈,物種滅絕的可能性近乎零.

作者: 川北    時間: 2008-11-21 23:12

我覺得人係導致咁樣既元兇唔係完全正確
科技至係咁既元兇至正確
但係人類都要負一定責任

作者: and肥川    時間: 2008-11-22 01:52

科技要有人用至得
冇人冇科技
人類自有智慧開始就已經破壞緊自然..

樓主..無錯..人唔殺其他動物會殺..
但係動物之間係會有互相制衡既關係存在..
比方說..虎食兔..兔少虎自然少..兔多虎自然亦多..
但人類存在..大量捕獵..破壞當中既關係..
令食物鏈崩潰..唔通唔係人既所為...??

作者: 黑炭    時間: 2008-11-22 17:47

我們是唯一在食物鏈可有可無的生物。

作者: 璃碎    時間: 2008-11-25 20:55

無言.....可能係我get唔到你ge重點...

作者: karanHo    時間: 2008-11-26 17:35

食物鏈本是循環的,但由於人類出現,已經變成了單向

作者: 我天地    時間: 2008-11-28 00:06

錯.!!!!!大類既出現冇問題!!只係行為有問題!

作者: 無用仔    時間: 2008-11-28 00:19

我想.....沒有人類,也會出現另一種高等生物!

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0