標題: 你地點睇bc rich - Guitar? [打印本頁]

作者: bus_hoho    時間: 2009-1-21 07:14     標題: 你地點睇bc rich - Guitar?

你地點睇bc rich - Guitar??
相信香港都好小搵到呢隻
得TOMLEE 見到,其他店冇乜人賣
外國見到多

型夠型,,拎上手,十足十ROCKER

大家點睇?
新手岩唔岩玩呢??
作者: 愛爾蘭    時間: 2009-1-21 08:01

型係幾型, 不過三尖八角驚摻親自己.  

中下價B.C. Rich手感我個人唔太鍾意, pickup聲都好差吓. 不過話說回來我有一枝cheap cheap bronze series既Warlock
作者: 愛爾蘭    時間: 2009-1-21 09:05

入門結他呢個價可以接受, 但係建議不妨搵一搵二手, 三千幾應該執到枝更好既.

當然如果真係要樣既咁冇得計...
作者: 愛爾蘭    時間: 2009-1-21 09:17

冇話有冇結他啱唔啱新手既, 衰結他有衰結他既好處, 貴結他都有貴結他既好處, 係睇個人有冇心去練, 有冇心去學既啫.

新手最好都係搵個識既朋友一齊去揀啦, 唔係買咗多餘既功能就嘥錢(如floyd rose... 係我偏見, 但係始終覺得唔係新手該學既)

係咁.
作者: bus_hoho    時間: 2009-1-21 09:43

幫下眼呢隻岩唔岩食
http://www.giggear.co.uk/p/BC-Rich-Warlock-Pack-w-Amp/

為起港$$ 3千咁上下
作者: Hea人之首    時間: 2009-1-21 10:43

不愧係川兄~
講o既o野好有道理~
作者: 藍紅海    時間: 2009-1-21 11:34

我直接D講

MK
作者: missFish    時間: 2009-1-21 18:48

咩無姐, 灣仔tomlee幾支放係度

再講 3k-5k
要型, 我一定買 ltd mh-250qm
作者: Plane    時間: 2009-1-21 19:19

5+2?

=8?

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0