標題: 結婚幾年, 好少同老公行房, 點解決? [打印本頁]

作者: ViVi:D    時間: 2008-9-4 16:04     標題: 結婚幾年, 好少同老公行房, 點解決?

結婚幾年, 其實我都有d 問題, 當初老公身材都ok, 但而家變哂了, 髮線向後, 肥左好多, 佢想搞我時, 我都有少少抗拒..
我自己教音樂, 時時都見到d男學生, 有時見到佢地, 都有d幻想, 有時他們話 miss 你結左婚都咁靚, 唔知點解, 聽到後都好興奮...

而家點算好? (絶不是發姣, 個人都幾保守)
作者: 小芙蓉    時間: 2008-9-4 22:41

同情...
作者: 朋友引線    時間: 2008-9-5 00:59

應該向內在美出發, 如果過多幾年妳都肥左o甘你老公又吳同妳行房o甘妳點呀?
作者: adradr    時間: 2008-9-5 10:50

贊同樓上.........當然結左婚之後不論男女都可能會走樣,但講到「我都有少少抗拒」就好似因為你老公肥左好多同少左頭髮而冇咁鐘意佢咁喎~

我仲讀梗書個陣就同依家既女朋友拍拖,我個陣身材好標準架,但我依家都肥左幾個碼.........女朋友一樣咁愛我,我地都enjoy「咩」架..........不過佢話為左我健康叫我減下肥,因為我依家真係超磅.........所以我依家都會keep住做運動。

你同你老公傾下溝通下啦,叫佢keep下fit啦~佢有冇飲啤酒習慣呦?有就叫佢飲少d囉,唔係好易有啤酒肚~
作者: 同人唔同命    時間: 2008-9-5 12:05

自己搞定
作者: 十月閏月    時間: 2008-9-5 16:00

你幾多歲呀?  你老公年紀係咪大你好多?  你老公嘅職業係咪好辛苦或成日要長時間工作?
又或者你老公想同你嘅生活過得好啲,所以努力工作,忽略咗注重自已嘅儀容及體型,因此,你都要體諒吓佢,又或者同佢傾吓,勸吓佢注意吓自已嘅儀容及體型等,叫佢多做運動,一個人越肥,身體嘅毛病就會越多。  其實嗰個係你老公,佢變成點都好,你都有責任同佢行房,若你拒絕同佢做愛,到第二時佢出去揾二奶或叫雞,咁你會點?

作者: Give_up    時間: 2008-9-5 17:07

讚同樓上的睇法,

你可以幫下佢, 例如, 同佢一齊做多d運動, 一齊食多d有營養的食物, 一齊減肥咁, 咁都一齊, 就可以解決!!

自己方面, 減少d幻想, 一係同佢咩果時幻想返佢以前未走樣果陣, 關了燈會好d, 你自己都想方法另佢想和你咩多, 例如在佢面前性感d, 香水等等, 再唔係你自己主動d去服侍...

一生一世唔易嫁, 俾心機
作者: jellyE    時間: 2008-9-7 18:01

Michelle, 做多D運動. 少d對男學生有幻想la
作者: LeBon    時間: 2008-9-7 21:51

妳可能會出去勾三搭四?

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0