標題: 我是否結錯婚??? [打印本頁]

作者: 一個潑婦    時間: 2009-1-15 16:59     標題: 我是否結錯婚???

本人(女)與相戀9年的中學同學於去年年頭結婚, 即使到現在感情也一直好好,
可惜有點兒污點...就是在訂婚後得知他曾去過煙花之地, 那時十分傷心, 曾離家出走,
他也發矛四出搵我, 最後當然也原諒了他, 婚後也很美滿, 也有正常性生活 (一般而言 3次/星期),
我自問是一個很大疑心的女人, 無論他怎樣做也會懷疑呢樣果樣, 明知結婚後也不應回頭想過去,
可是我控制不了, 離婚的話...我又捨不得且可惜...依然一起的話...我又無信心, 唔知係對男人無信心,
定係對婚姻無左信心, 我也明白男人喜歡看"咸"野, 但我知 (他也知我知的)有看d一樓一個d網, 我好怕佢會去,
但佢又話都係睇下女... 我都唔知可以點, 好無奈咁 ><
我是否結錯婚???
作者: 一個潑婦    時間: 2009-1-16 11:10

有無人幫到我呀
作者: 納仔    時間: 2009-1-16 11:32

你愛佢就要原諒佢既缺點~
佢都系衰左1次
你就成日都懷疑佢
其實你甘做~對佢都好吾公平架
你睇開d啦
d野都過左啦!!!
作者: 一個潑婦    時間: 2009-1-20 11:36

THX  ~~ mr.s_fung

仲有無其他朋友解答我
作者: 陳小明    時間: 2009-1-20 15:29

我以前的老公也是出去玩, 給我發現了他也說不會再去, 但有經常看咸報, 我也不相信他不會再去因為我聽到他朋友約他去那些地方, 他並沒有拒絕, 最後都離婚了, 你懷疑他也只會令自己煩惱, 一個人的性格是不會有太大改變的 (貪玩, 貪新鮮是心魔, 而且男人的天性是咸濕不能改的)  如你甘心和他一起便要接受他是有機會再去的, 若不能接受只好分開
作者: 一個潑婦    時間: 2009-1-21 14:52

謝謝 florence8888 你的意見
作者: ww02    時間: 2009-1-23 19:01

冇話結錯定結岩架喎...其實愛情本身就係冇分錯與對!! 只係睇你接唔接受到.....
男人天生咸濕冇得改架...個個男人都會..如果佢話佢唔睇咸野你都唔信啦係咪?! 但我覺得只要唔好太過份ge都ok可接受lo, 要睇你ge容忍度去到邊lo..!
雖然佢以前係做錯過, 但你真係中意佢ge都會比多次机會佢lo, 而且你已經係比左, 咁點解你唔信佢, 唔比多d信心佢呢?! 兩個人一齊係建基於坦承相對 & 互相信任, 如果日日係咁你猜我度, 大家都會好辛苦, 既然一齊得咁辛苦又咁唔開心, 何必再繼續落去呢?! 你話係咪?! 你試下比d信心你老公, 比d信心你自己, 比d信心呢段婚姻. 要造就出一段婚姻絕對唔係一件容易ge事黎架, 呢個世界有咁多人, 當中要有緣份, 要經歷好多好多野先可以一齊到架, 既然係咁寶貴又咁難能可得, 點可以為左一d小破折而放棄呢!!!!!!!!!
祝福你地幸福快樂!!
作者: 女皇銀禧    時間: 2009-2-1 20:01

其實由另一角度睇件事, 你知道佢做過咩
好過有d女人完全唔清楚自己老公外面既事
哈哈, 好似越講越遠添

愛情唔會有岩錯之分. 而且結婚係一種承諾
我個人認為忍得就忍, 當然都要同佢傾傾
如果真係到底線既時候, 你自然會離開.
不過難得有情人,唔好為小小事而放棄,好可惜架

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0