標題: *粉嶺*資訊討論區((粉嶺居民請進)) [打印本頁]

作者: 黑炭    時間: 2008-10-21 13:55     標題: *粉嶺*資訊討論區((粉嶺居民請進))

剛剛搬入粉嶺住.原來交通都好方便,可能我有小朋友啦,住村屋地夠大可以比佢走動,同時租金都相當便宜...因為我之前住大埔.水圍D村屋2/F連天台700呎要10500元租..依家都係住村屋不過就租1/F加2/F連天台1400呎樓下泊車..都係10000元..又近路邊.重係全新岩岩起好....步行去巴士站1分鐘...之前住水圍行去太和站都好遠.......搭的士D司機又唔車...依家呢樹住左3個月左右..我同我屋企人都好滿意....我重介紹左幾個朋友租我附近...
作者: 黑炭    時間: 2008-10-21 15:00

有日去投注站買六合彩啦...見隔離間麵舖咁多人排隊.好奇之下去試下啦...丫好有驚喜.....非常好食..依家我老婆放親假都要我車佢去食野....首選佢D白雲豬手,真係好正囉...同我平時食果D好唔同..好爽好有口感....第二選擇牛丸...好食過元朗果間....第三選擇..炸牛肉卷..好野味..好得......
作者: 黑炭    時間: 2008-10-21 15:04

聯和墟有間食牛雜都好好食....近洭豐銀行..
作者: 黑炭    時間: 2008-10-21 15:06

重有一間食水餃....都好好食...
作者: http    時間: 2008-12-5 17:09

Hi 請問你係住邊個屋邨?
作者: ComD    時間: 2008-12-11 18:05

我估樓主係住沙頭角公路附近某村屋
軍地,松苑之類的
or坪輋
作者: k123456o    時間: 2008-12-12 01:22

我住係祥華邨...
what about you???
作者: 幾可亂真    時間: 2008-12-15 11:51

我建議你試一試聯和墟海南雞隔離間Tea cafe,呢間幾好。
群x豬手麵,無錯好多人買,有好多仲好遠o黎買,不過我覺得唔係真係噤好。
另外聯和墟街市上面的廣記是老字號,有時間可以試。
作者: YanChu    時間: 2008-12-16 11:23

群記豬手唔合我口味! 全個聯和墟得佢一間食市無冷氣!
不過對面爵士拉麵重衰! 吋過鬼! 去一次以後唔去!
PS:我都住係沙頭角公路!

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0