標題: HK Professsional [打印本頁]

作者: chemchem    時間: 2009-1-10 06:54     標題: HK Professsional

Who is the best Chinese Chess Professional in HK now?
作者: 陳單薄    時間: 2009-1-11 23:21

no one are professional in HK.
the best one is 趙汝灌
作者: chemchem    時間: 2009-1-14 21:31

He has been in the Chinese chess world for a long time ..any new comer
作者: 一於扮貓    時間: 2009-1-15 14:36

香港唔係有咁多特大 , 當然有資格列入職業棋手  
陳特大幾時正式開館授徒 ?  
前幾天會員大會提議單人賽先捉瑞士制選八 , 再捉淘汰 ,希望令賽程更加緊湊 ,刺激o 理事長話可以諗諗 , 唔知會否落實 !?
棋手可能要重新部署
作者: 小mandy    時間: 2009-1-15 16:32

你好棋..... 無啦啦又有位比你入....

仲要用大既標階體...
作者: 小mandy    時間: 2009-1-15 16:50

賴生你都入我....... 唔通我人緣真係咁差...!?
開館授徒免了... 事實上小弟真的不太懂教學生......

re: 個人賽, 咁捉絕對好事呀.... 夠哂刺激....

問題係... 捉幾輪決出頭八先夠..???
作者: 一於扮貓    時間: 2009-1-16 07:25

哈哈 , 就係你人緣好先至跟你開玩笑 , 知你玩得 !!
作者: 小mandy    時間: 2009-1-16 10:20

希望真的如此吧... xd  

賴生如果八名轉淘汰賽大有機會爭頂!!
作者: 一於扮貓    時間: 2009-1-16 10:26

其實單淘汰 ,都係鬼仙和亞龜機會較高 O 單挑 ,對於曾經得過2-8名的棋手 機會大致均等 o 坦白講, 若果真係對到陳特大 , 排骨 , 豬仔謙 , 熙仔 , 或者大口  , 兩盤分先都無多大優勢 ,是嗎 ?

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0