標題: 我俾一個人煩左好耐!!救我!! [打印本頁]

作者: 魔鬼    時間: 2009-2-17 11:09     標題: 我俾一個人煩左好耐!!救我!!

有事請求各位有法律知識人士幫忙:
我俾一個人煩左好耐!!
佢成日逼我上佢到陪佢傾計,又每日打超過7個電話俾我,但完全係講無聊野,一係就話我欠佢好多人情,
叫我幫佢買禁藥(佢有一d精神病,因為佢以前飲咳水),我唔聽佢電話佢就落我屋企拍門(佢住我樓上),
又話我反佢骨!! 又話我唔搵佢就係避佢,問我洗唔洗吹支雞黎攪我或者我屋企先肯浦頭(佢有黑底) ,
我真係唔可以再咁落去,但我又驚佢真的要攪我屋企人,我可以點做,我上過警局同亞sir講過,但亞sir話最多
告佢恐嚇,冇咩大作用!我都有打算搬,但金額不足!
唔該大家幫幫手教我可以點做 ,我就黎俾佢煩到人都痴!!!
作者: vickay    時間: 2009-2-17 12:38

佢好嚴重精神病, 我係你就搬啦.....

有時法律係保障吾到3更半夜發生左既野,

後來才用法律追究就太遲啦!
作者: 下著雨    時間: 2009-2-17 13:21

唔係驚佢黑底,係驚佢傻架.
36計,走為上計.
走佬
作者: 牌boy    時間: 2009-2-17 13:23

勸你最好搬屋
作者: ps3    時間: 2009-2-17 14:28

就算差人都帮您唔到
早走早着 最怕佢顛起上來 您走唔切
作者: 嘩一聲    時間: 2009-2-17 15:11

take video on him when he comes, and call police every time he comes until you move your house.
作者: 嘩一聲    時間: 2009-2-17 15:40

You take video.

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0