標題: 齊來聲討基金老千!!!!! [打印本頁]

作者: 代價加油    時間: 2009-1-15 13:09     標題: 齊來聲討基金老千!!!!!

見到呢道咁多人比基金經紀呃錢,點解佢地仲可以逍遙法外,違害人間!?
請各位受害人一齊企出黎,大家可以交換e-mail, 睇下有咩方法可以對付佢地,遏止呢種行為,
以免再有更多人墮入老千陷阱!!!!!!!!!
作者: 藍月    時間: 2009-1-15 13:15

分番開啦! 係保險公司用基金投資做晃子, 做個 "101" 基金投資計畫呃人簽約, 份約收費多多, 條款苛刻, 但係個所謂 agent隠瞞一切, 等個客簽咗約, 俾俾下錢至發覺已經上晒當, cut 單走就一個仙都冇, 唔走繼續供又唔知收唔收得番本, 繼續唱俾所有人知, 只要有恆心, 就會愈來愈多人知, 保險公司會愈來愈難呃人.
作者: 代價加油    時間: 2009-1-15 13:29

你之前又係咪咁樣比人呃過,有類似經歷?
作者: seeET    時間: 2009-1-15 13:47

聲討? 討伐會好D.........
作者: 藍月    時間: 2009-1-15 18:01

係! 完全係老千手法, 識咗成年既所謂朋友, 呃我話供3年就供唔供都得, 等份基金放長線當迫自己儲多份錢, 我問佢有咩費用, 佢話每年收 1.2%行政費, 每月6美元保單費 (呢份約滿退番俾客), 基金可自由轉換.

點知簽約買咗, 後來至發覺原來仲有每年 4%管理費佢唔講, 想 cut 單走人至知要扣晒成份約既所有費用, 因為我一開始俾咗一年錢, 佢話 cut 單係一個仙都冇得攞番.

我鬧佢點解當時唔講呢 d 條款, 佢死口唔認冇講, 仲話我簽得約, 就應該明白俾晒合約期所有費用係應份.

上咗嚟呢度至知, 唔只我一個俾呢頪老千呃, 所以大家要小心 "414" agent, 佢個 "101" 投資計畫係將個客 d 財富轉移到佢間公司度, 基金賺就分多你一份, 蝕都收一大堆乜費物費, cut 單走佢都收足未來歲月既費用, 不過呃客個陣係唔會講你知.
作者: tomtmo    時間: 2009-1-16 15:58

永遠牢記,金融老千絕對信不得
基金,保險,銀行佬全屬老千,騙
子.

作者: 抄寫中    時間: 2009-1-16 18:29

俾老人家幫你儲重好啦
你睇幾多人結婚都買樓係要問老豆阿媽拿錢
佢地每月幾百幾千供下定期
最後十多廿年真係大拿拿幾十萬拿出來

供基金供 30 年, 再來一兩次海嘯,
都唔知有無得拿回出來呀
作者: tomtmo    時間: 2009-1-17 15:20

永遠牢記,金融老千是絕不可信,
邊間銀行賣廣告越多就代表它們
呃人越多,要以廣告來粉飾醜行
作者: yoamy    時間: 2009-1-17 23:30

打這麼大段好叻呀

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0