標題: 大家份MPF蝕左幾多呀? [打印本頁]

作者: 一塊包裝    時間: 2008-10-12 23:32     標題: 大家份MPF蝕左幾多呀?

我個份蝕左30%啦, 真係慘, 阿Q D, 自己有排都未退休, 未有得拎住, 惟有當自己依家係買平貨囉...
作者: my Elaine    時間: 2008-10-14 02:00

我都係咁上下, 有排都未拎得出黎咪由佢囉
d基金咪仲大鑊........
作者: 小女孩    時間: 2008-10-14 14:05

蝕晒呢幾供的
作者: 貓仔    時間: 2008-10-14 15:43

-29%
作者: classmate    時間: 2008-10-15 02:32

一早就轉plan啦叫你地
作者: 舊時情    時間: 2008-10-15 02:36

其實投資就係咁啦。唔會個市日日升。就算基金都係囉,唔好因為呢一年半載跌而唔開心囉。
而且,就算係MPF,個人認為同普通一般個啲月供基金冇分別。MPF有agent跟的話,其實agent都有責任去建議你幾時去轉,幾時進取幾時防守囉。
作者: Start?Game    時間: 2008-10-15 16:17

2成之麻  

比起人地出面閒閒地4,5成, 最勁個d8,9成, 米算好囉, 仲想掂丫 ?!
作者: 草莓之旅    時間: 2008-10-27 01:54

about -60%
作者: iceice    時間: 2008-10-27 04:47

我啲MPF都係跌左兩成半去, 但啲基金就得返三分一  

我看個市還是未跌定,最差的時候還未到 !
作者: 代價加油    時間: 2008-10-27 15:27

-50%  in 6 month
作者: 四方大門    時間: 2008-10-27 21:48

七月十三萬...九月得返十一萬....
打去問MPF. 可唔可以 HOLD CASH...THEY SAY NO....
政府迫打工仔承受 0.1% 風險....who can they me WHY??????
作者: KITKIT    時間: 2008-10-27 22:09

-50%%%%%%%%%%%
作者: KITKIT    時間: 2008-10-27 23:26

-50%%%%%%%%%%%
作者: my Elaine    時間: 2009-3-6 09:47

作者: 貓仔    時間: 2009-3-6 10:06

-29%
作者: classmate    時間: 2009-3-6 10:22

作者: my Elaine    時間: 2009-3-29 02:23

作者: 小女孩    時間: 2009-3-29 02:25

蝕晒呢幾供的                                                                                                                                                                                                                        
作者: 貓仔    時間: 2009-3-29 02:40

-29%                                                                                                                                                                                                                                                                               
作者: classmate    時間: 2009-3-29 02:54

作者: 舊時情    時間: 2009-3-29 03:02

其實投資就係咁啦。唔會個市日日升。就算基金都係囉,唔好因為呢一年半載跌而唔開心囉。
而且,就算係MPF,個人認為同普通一般個啲月供基金冇分別。MPF有agent跟的話,其實agent都有責任去建議你幾時去轉,幾時進取幾時防守囉。
作者: Start?Game    時間: 2009-3-29 03:13

2成之麻  

比起人地出面閒閒地4,5成, 最勁個d8,9成, 米算好囉, 仲想掂丫 ?!                                                                                                                                                                                                                       
作者: 草莓之旅    時間: 2009-3-29 03:19

about -60%
作者: iceice    時間: 2009-3-29 03:29

我啲MPF都係跌左兩成半去, 但啲基金就得返三分一  

我看個市還是未跌定,最差的時候還未到 !

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0