標題: 新手DWA-110問題 [打印本頁]

作者: 凡人    時間: 2009-2-16 19:41     標題: 新手DWA-110問題

近日買左隻dwa-110wifi手指想連ipod touch
之後見dc兄話唔係隻隻手指都可以set做ap
唔知佢得唔得呢

之後我就係咁爬文証下set啦
我睇左
使用電腦做wireless router 給IPod/PDA/PSP/WIFI 設備上網教學
set好晒輸入SSID名稱, 圖例為AD-HOC
之後ipod touch也 serch到我個ssid
最後我係用hkbn的 我按了後面的共享
之後用ipod touch一上網就話連唔到連
(wifi是連住的 電腦也有顯示!)
不知道問題在那呢 還是本身手指問題呢?

我是xp2的
作者: youfriend    時間: 2009-2-16 21:11

Itouch 有人反映過用DHCP 會唔work
但要confirm 你所set 既ICS 正確先
你有冇其它WIFI device?
例如PSP 黎試?
作者: 張雅    時間: 2009-2-17 11:52

有呀我serch到有psp 但係就未連過
咁樣岩唔岩呢? 如果唔得
我應該要點做先可以在家用touch上網呢?
唔該你呀?

作者: youfriend    時間: 2009-2-17 12:50

睇唔到圖
作者: 張雅    時間: 2009-2-17 13:09

補回了喔@@
作者: youfriend    時間: 2009-2-17 13:17

you did not config. WIFI setting in your Itouch
try to search router SSID in your Itouch
作者: 張雅    時間: 2009-2-17 21:07

同e個一樣 係個ip有時唔同
連完之後上網load左好耐就唔得嚕

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0