標題: 急問:小妹的頭就快爆了,HELP!! [打印本頁]

作者: 小強爬爬    時間: 2008-11-18 17:27     標題: 急問:小妹的頭就快爆了,HELP!!

我好想進修英文,我連工都辭埋,就係想在短時間學好英文.我做開SALE的,但連SERVICE客講O既簡單英語都講唔掂,

我覺得好自卑,但上網睇了幾日,實在有太多學校了,都唔知邊間好,我想搵O的針對性(RETAIL行業)O既商業英語課程,有冇呢?
我本想報港專,但見到網友勁插,我已怕怕了.請各位有心人,HELP ME PLEASE!有任何意見,我都會聽,唔該哂你O地。
作者: 廁紙一    時間: 2008-11-18 19:11

港專真係可免則免 早幾年係佢度學英文 個導師only識講返用佢個句sentence 同學講既就無糾正 咁點學英文呢 ? 都唔知自己錯咩  之後聽過咁多人都評論佢地既英文課  雖不排除是個別導師緣故 但個人對佢地既英文課程 就有所保留

其實有時都要同個先生夾到 再加埋自己搵多d機會接觸英文 才可有所進步

你可以留意下浸大 或者 CL3既 ENG. COURSE 我自己 同埋身邊讀過既朋友  感覺都唔差

至於要針對個個行業既 就似乎沒有

作者: 銅銅    時間: 2008-11-18 20:59

講真,市面上可以學英文既課程學費都唔少錢
你同人msn或sms用英文應對係唔係可以接受, 人地睇得明?
如果係得既話, 多聽多講就得喇
最好方法就係實踐
最平而又最見效就係落老蘭識英文人

不過, 你都係要講明你想點樣學先得波...
夜晚讀course定好似全日制咁返學?
唔講既話 人地好難俾意見架
作者: 小強爬爬    時間: 2008-11-19 01:00

我想讀夜晚的.THANKS
作者: 銅銅    時間: 2008-11-19 19:58

咁你自問英文程度去到邊? 小六定中六?
程度唔同需要都唔同喎~~~
作者: Pingu    時間: 2008-11-20 19:40

各大學校外進修部
英國文化協會
作者: 銅銅    時間: 2008-11-20 21:29

做乜咁多人放廣告.................
作者: 小強爬爬    時間: 2008-11-24 02:04

但我想我只得小六程度,我想搵鬼佬老師教,好冇呀?但又驚聽唔明。有冇人聽過Timway education 呀?唔知校風好冇,有冇人讀過?help!
作者: 我係a君    時間: 2008-11-24 06:03

搵英國文化協會
佢地由小一至大專都有

有個分班試幫你評審你的英文程度
作者: 趕到死    時間: 2008-12-4 19:43

信我!
留返D錢過澳洲讀4至8個weeKs英文班,一定可以令你英文突飛猛進!

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0