標題: 牙醫... [打印本頁]

作者: kaka789    時間: 2009-1-16 02:40     標題: 牙醫...

我今日去左check牙
係不知情既情況下去左1號....
佢整到d牙肉出晒血..又唔比野我吐..
又逼我拎住佢塊鏡講"你自己睇下有幾污穢!!"
我講到明好耐冇洗牙ga la
我問佢咩佢都唔答我
到我走個陣仲流梗血

我想知下次有冇得指明唔係佢ga 係我出去睇私家算
作者: 小隊    時間: 2009-1-16 08:33

我第一次去洗牙就係佢!!!!
佢都係咁話我...話我dirty先會咁...
痛左我一個week!!
下次小心d!
作者: 馬住你    時間: 2009-1-29 13:32

大獲..我星期5 去洗 , 我之前 Check 又係 1 號..

可以轉 E 生 嗎
作者: 心美公主    時間: 2009-1-29 13:50

我記得之前有個男牙醫幫我洗牙,整到我好痛標晒眼水,不過無你哋誇張。→記得個牙醫仲不停講爛gag,搞到我唔係好想理佢。隔咗一年後又去洗牙,就唔係牙醫洗啦係一個叫咩咩護理員幫我洗(女仔黎ga),以為唔係牙醫質素有分別,點知仲洗得好過上次,無整痛我之餘仲好溫柔好好手勢好細心~(btw,我都係女仔)..祝各位好運~

作者: channai    時間: 2009-1-29 14:04

其實洗牙真係會洗到出血,但無野給你吐又真係無乜可能,連杯水放在隔離都無??
走果陣流牙血我就未試過,但痛左幾日
我都係N年無洗過牙

不過$98算係咁啦,出私家至少幾百蚊呢~~~
我諗如果不滿個牙醫,應該可以投訴掛~~
作者: 油林林    時間: 2009-1-29 21:39

城大1號牙醫認真麻麻
好求其, 態度又唔好
但係其他牙醫(2, 3 號) ge booking 都好full
作者: bseme    時間: 2009-1-29 23:21

我係城大洗過最少7次牙
7次都係女護理員洗

一、洗牙流血是正常的
因為佢幫你挑埋d牙石, 同牙菌膜

二、「你自己睇下有幾污穢」...
我諗佢唔係想"冇肉"你...只係想你知道自己情況...
所以你唔洗太介懷

三、洗牙係會有少少痛
唔係既話, 你d牙石點撩?

四、洗牙後, d牙係會有少少"怨"
因為d牙石起左, 你本身法郎質可能冇左, 所以變敏感牙齒

五、98蚊唔代表質素就係差
出面態度衰D的仲有, 我可以介紹一個比你識

....
作者: 婆仔性格    時間: 2009-1-30 12:45

4號房, 唔錯唔錯!!!
作者: 小隊    時間: 2009-1-30 12:51

1. 我都覺得流血係正常...不過佢連我d牙肉都刮埋出黎就真係好離譜
我問過牙醫...佢話就算好耐冇洗都唔應該係咁..
同埋好多人講番個情況同我都好似...
所以唔係誇大or針對佢

2.呢d阿伯級醫生真係唔好相遇

3.我冇牙石...佢講只係有"積"

4.d牙好clean...但係d牙肉離晒..發炎..

5. 同意.."98蚊唔代表質素就係差"
我唔係要求好好服務...起碼要合理!

**大家都係唔好去1號房!!
作者: 9326    時間: 2009-1-30 13:09

我上次都係一號房ar~~~佢不停咁鑽我d牙肉......仲要同我講~~~佢自己洗得好乾淨........我d 牙肉勁出血lor......佢仲要話係我d牙肉腫........正常唔會流咁多血........你law 個鑽lay鑽我d牙肉~你想我留幾少血ar   
作者: 小隊    時間: 2009-1-30 13:52

again...it shows that the problem arising from the dentist!!
作者: 樹頭開工    時間: 2009-2-11 23:27

嘿~
我都領教過一號....
好彩...我已經grad左...

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0