標題: 高達無雙2<討論區> [打印本頁]

作者: 太子    時間: 2008-12-17 00:39     標題: 高達無雙2<討論區>

小弟一向有玩開無雙系列,今次第一次玩高達無雙2
玩落感覺都唔太差,可能本身都有睇開高達
this topic for喜歡lee隻 game既朋友可以一齊傾一齊玩

暫時玩Normal難度最後一版前都可接受...最後果版就被boss一招屈機秒殺= =
發現d parts好難出...都幾講運氣
作者: 阿喂    時間: 2008-12-17 01:31

打左咁耐都冇咩有用的部件....今集好明顯難度高左好多=.=小卒圍射攻擊力好恐怖,最可怕的是你中左槍都唔知....可能是小攻擊的關係,唔會打飛你,當你斬得好爽果時,留意下自己的HP,可能冇左一半都唔知,斬人時無敵時間基本上係冇的,你一路斬但條血就一路減=.=值得一讚既地方係今集同一個畫面出到超多機...又唔LAG,本人裝左落HDD,唔裝唔知會唔會出事...
作者: 陳單薄    時間: 2008-12-17 05:20

一開始即刻玩HARD,
LV 1阿宝,MISSION 1,打到馬沙出場,一招俾佢打到我一滴血都冇,就死,
轉頭想走時俾渣古KO左,
敵人照樣唔係太主動,不過夠多,唔覺唔覺就俾人打到見紅

唔知係唔係我打HARD,D敵人比較多血,冇一代咁爽快
(一代WING GUNDUM可以一招清場 )
作者: 新界妹    時間: 2008-12-17 06:57

尋晚通宵爆左馬沙
到而都冇訓過
個feel好過上集
真係打到馬反最尾果度好鬼感動
敵人d機都後期會成日開槍
連d渣古坦克都車過黎打我
同埋畫面打以顯示一大排敵人都唔lag
呢隻無雙係好野黎

不過佢live係live d乜?
作者: 7B    時間: 2008-12-17 10:49

今集係唔係要羅到 parts 先可以升到無雙lv2, lv3???
同埋ms 好似無計 lv, 只係靠parts 升能力??

玩左一晚...暫時要投訴ge係
格劍個時, 變左要禁 abxy, 拖慢晒個節奏
我覺得以前咁狂禁x制會爽好多
作者: 紫色招牌    時間: 2008-12-17 12:53

第一次玩高達無雙 我有樣野不滿,以前玩無雙果時 比人打可以即用無雙亂拿舞反擊,點解高達無雙唔得ga-.-
仲有比人打飛左按lb受身會先莒在空中再慢慢落地 成日係落地果下比人連招.........呢度好似唔同其他無雙
作者: 阿喂    時間: 2008-12-17 17:18

E招要架機D 推進器高同多先用到,如果唔係會用到過熱,之後好易比人打...隻紅火卡壁尼好鬼勁=.=D浮游炮好勁.玩左咁耐先爆左馬沙,之後有得用沙殺比,部機雖然勁,但D積根超高HP,又爆多...打勁耐,零格斯一出場就比佢秒殺=.=.....

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0