標題: wii 後感 (分享) [打印本頁]

作者: 豬sasa    時間: 2009-2-10 22:44     標題: wii 後感 (分享)

我之前都係玩開PS3多, 係PS迷, 好多人覺得wii 唔可以與PS3 & xbox360 相比, 因為機體未夠級數, 冇blu ray...畫面比較差. 當然人永遠係追求進步, 乜都要靚, 高級好D. 玩遊戲其實都係為咗開心 (畫面靚唔靚講真唔一定會係首要). 我好欣賞wii 概念可以, 令到身邊任何年紀人都會開心enjoy. 阿爸阿媽都可以同D仔仔女女玩, 一大班朋友熱熱鬧鬧開party又得, 又可以一齊郁郁o下. 唔係永遠對住個手制扲扲扲.....

雖然wii都出咗一段時間, 但希望呢種方式(方向)會繼續落去. 唔係話PS3等等唔好, 只係新一代比舊一代應該有顯著轉變. 做個比俞.... 人如果冇發明到車,飛機... 我o地現在只可能重尋找緊點樣先可以行快D. 希望任天堂班友繼續整d好o野.
作者: ManMan 豬    時間: 2009-2-15 08:23

wii就係做到連唔打機既人都鐘意打機,唔係佢唔會咁成功,打低ps3同埋x360
令任天堂重上一哥位置
作者: 散發香味    時間: 2009-2-15 12:02

唔打機既人買左 Wii 只會玩下 Wii Sports, Wii Fit, 頂多玩埋 Mario Kart...... 佢地唔會走去玩零, 玩 Disaster 玩 Captain Rainbow 玩龍之子..... 機係好賣, Wii SPort 係好賣, Wii Fit 係好賣... 但就見唔到一般機迷會玩既好賣 第三廠到今時今日 Wii 面世兩年多都無大作係 Wii 獨佔大作係度出過... MH3 我幾肯定會出現係 PS3 上面... Capcom 出 MHG 我相信唔係想試 Network... 係想試 Wii 巿場反應....

Wii 亦另到一般會打機既機迷將部 Wii 冰封... 我相信呢個係遊戲業有史已來未發生過係一部全球銷量最高 TV Game Console....... 我覺得 Wii 銷量好.... 亦因為佢不設防... 玩盜版人好很多.. 買機唔買 game...
作者: 老式傳統    時間: 2009-2-16 20:16

撞鬼咩- -"真係機迷game d第3公司根本冇心做.......
我就係全屋得我玩wii.....但係我發覺真係好玩既單人game.......
90%係任記自己出既=.="之前買左天誅4....廢既-,-
天誅紅就最正.....仲話要移過psp....根本就冇心出game= ="
天誅4我都未打爆哂...都就爆啦不過.....想盡快甩手但係冇人要......
而家尋求緊二手Disaster.....但係冇人放= =
作者: 啤酒桶    時間: 2009-2-17 22:04

Wii可能係三大console中銷量最高,封塵率也是最高的...
上IGN睇,wii 9分以上的 game比PS3和XB360都要少...

WII
PS3
作者: 未日天使    時間: 2009-2-19 20:55

Its true that most game developer don't know how to make a good Wii game except nintendo. If people want to play Wii, they should the game that is design for Wii like Wii Sport. I have never had so much fun with a sport games before. Games like 天誅 is better to play with PS3. Just like who would play C&C with PS3. C&C play much better with PC.

Everybody(here in Europa) know Disaster is a rubbish game. I don'r know why nobody like to play Skate or Snowboard?

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0