標題: EGL泰國團O唔OK. [打印本頁]

作者: 非會員    時間: 2009-1-29 13:35     標題: EGL泰國團O唔OK.

我見到佢有一個泰國5天團都幾平,有冇人玩過食同住唔知O唔OK THX
作者: 七勇士    時間: 2009-1-31 18:33

i joined one similar tour back in 12/07 comprising only 8 people, hotels and meals were good, 2 or 3 shopping points. u can go for it.
作者: 不過不失    時間: 2009-1-31 18:40

I joined on Oct 08 last year for 5 days. Only 11 people but the service, meal and accomodation were really good. Highly recommanded!!
作者: 機翼    時間: 2009-2-1 14:33

但我以前跟過egl 去泰國,導遊十分衰格. 賤
作者: 聽了大名    時間: 2009-2-4 16:59

上年暑假跟它們去BKK, 但酒店比較一般般!
作者: 青草地    時間: 2009-2-5 13:23

泰國跟佢去過兩次.
一次$3xxx頭 一次$17xx
一個天堂,一個地獄.
你明唔明.
作者: 無敵二十    時間: 2009-2-6 18:25

我之前跟egl去韓國就幾好~但泰國就唔知喇~我都好想知?
作者: 係必殺    時間: 2009-2-8 13:49

我08年去了3次泰國....1次康泰 , 1次東瀛 , 1次自由行....
講真...雖然話做泰國團康泰最有經驗.....但真係唔多掂...我 easter 去 ...27xx.00 導遊差不多6x歲 , 而且係撞壟要戴助聽器 , 早早就話回酒店 , 唔係就要自己乘車 , 大佬未到9時...8時3就開始回酒店 =.= 導遊掛著上車sell 手信就最精神

第2次東瀛 ..21xx.00 都唔錯wor, 最少感到有d生氣個團 , 因為攪下氣氛 , 唔係一味sell 你買野, 而且照顧方面做得好 , 因個次我一家有老嫩 , 酒店亦比康泰個d 新淨及就腳...
作者: Joyce.C    時間: 2009-2-11 22:25

東瀛...個的導遊係咩團都帶, 即係咩地區都去, 唔係做專一地區, 東南亞邊度都去, 咁咪唔夠人地康太個的PRO 囉,

康太個的, 講正常導遊, 唔係旺季個的兼兼下個的, 佢地多數只走一個地區, 例如, 北海道既導遊, 佢多數係直頭係北海道有屋企, 半個當地人, 跑東京既, 就只跑東京, 咁咪同當地的舖同人比人地第間熟的囉

東贏個的, 食住都較普通, 一味以站點多, 包餐數多黎叫做.............抵囉.......睇你自己要求啦

好似我朋友咁, 死都要跟東贏, 因為佢話餐餐包足, 日日一早可以MORNING CALL, 一早出發去齊咁多地方... 但我就至憎佢帶你食埋個的垃圾團餐, 係丫, 有得比你食,........... .....我寧願自己比錢出去食, 仲有, 的行程多成咁,....氣都透唔切
作者: 係必殺    時間: 2009-2-12 03:33

好似我朋友咁, 死都要跟東贏, 因為佢話餐餐包足, 日日一早可以MORNING CALL, 一早出發去齊咁多地方... 但我就至憎佢帶你食埋個的垃圾團餐, 係丫, 有得比你食,........... .....我寧願自己比錢出去食, 仲有, 的行程多成咁,....氣都透唔切  <----你又唔想早起 , 又唔想食團餐 , 又唔想跟行程 , 跟咩團都唔適合啦... 跟團出發前就已知行程及膳食 ... 咩都至憎做咩要比個幾百蚊導遊費人賺?

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0