發新話題

好想個人輕巧靈活d呀 要減磅!! Target: 3月31日見到109磅 (成功到9x磅即post相!)

好想個人輕巧靈活d呀 要減磅!! Target: 3月31日見到109磅 (成功到9x磅即post相!)

Set番個目標: 3月31日要見到109lbs

我得157 但成117磅
最慘係無腰又大patpat
打波走都走唔郁

我想先從食野入手
因為好多野做 要睇下點安排時間跑步
依家通常一星期打兩次badminton
(會試下跑多一兩日步 每次30-45min)
但好多時做完運動都好餓 忍唔住食野

好啦 講下今日食左咩就知我keep fat既原因

2月26日
早: 拉面(非油炸) + 4隻小雲吞 (11:00a.m.) + 橙
午: 雞三件(無皮) + 薯仔紅蘿白 + 菜心 (1:00p.m.)
下午: 普洱茶幾杯 (我好少drink water...好難飲...有時仲會想吐)
晚: 橙 + 差唔多成個大家樂hot pot (即係: 兩粒肉丸, 兩粒蝦丸, 三條雞尾腸, 肥牛幾片, 米線, 好多好多茱) (8:00p.m.)
宵: 三塊cream wafers (10:00p.m.)

相信我..今日我算食得少架啦
各位sis有無咩意見呀

我有個問題, 身高157cm應該幾重先岩
依家117, 分兩個階段減, 先去107, 再去97
大家有無意見要點plan食d咩 做咩運動先好?

Thanks a lot 咁多位 sis..到左兩位數字磅數一定會俾大家睇下我既成果

2月26日(Day 0) 117lbs
3月4日(Day 6) 116lbs
3月9日(Day 11) 114lbs
3月15日 (Day 17) 114lbs

3月31日 109lbs <-- Hit One

好慢既進度

2月27日
今晚update

早: Mushroom chicken flavour燕麥粥 (120 cal@10:00)
午: 橙 + 西蘭花 + 娃娃菜 + 炒肥牛(三片) (13:30)
下午: 普洱茶好好味  + 馬利餅兩塊 (16:00)
晚: wafer一塊 + 梳打餅兩塊 (唔得閒食正餐...18:00)
宵: 茄牛粥半碗 +  牛肉腸一條半 + 油炸鬼兩塊 + 豆漿一杯 (Late dinner...22:00)

食既時候唔覺..一打番出來就知死啦  
食得又多 又咁夜食野 仲要無運動

唔好食宵夜!!!

你早餐咁豐富既
戒宵夜呀...

食低卡路里既零食or 水果

發新話題