發新話題

5日吉隆坡行程 comment (去完了! 多謝大家意見)

5日吉隆坡行程 comment (去完了! 多謝大家意見)

想大家幫手睇睇有無咩問題~ 仲想問下大家有無係吉隆坡租過車? 有無d咩要注意?
一行4人,5日4夜. 早機09:00去,夜晚6:00開機走(一月中出發)

====== 第一日 (Wed) ======
中午左右到埗, 我地打算係機場租車, 直接出發去 Port Dickson. Port Dickson 好似無咩睇同玩. 最多Hea下之後云超市同夜晚食海鮮. 當然可以會去沙灘行下,遊下水同睇日落.

酒店 Avillion Port Dickson.

====== 第二日 (Thu) ======
一早係酒店食完早餐,之後就出車去馬六甲.目標係9:30出發,到左就馬六甲就泊低架車,周圍去食下玩下.獨立紀念館,聖保羅教堂,海事博物館,荷蘭城及基督教堂,雞場街.古城雞飯粒,麼天輪等等.大約係 3:00pm ~ 3:30pm 就返吉隆坡! 約2小時車, 希望可以係 6:30pm之前可以返到吉隆坡還車.返到吉隆坡.之後就出去食野.去近近地既雙子塔商場食, 之後睇音樂噴泉.映下夜境

酒店未定. 應該會係近 KLCC.

====== 第三日 (Fri) ======
坐的士,去[非洲水上樂園] 玩水上樂園,同遊樂場. 套票玩2個地方.玩到個樂園收,6:00pm.之後係水上樂園個一頭既大商場到行下 and 食飯. then 返酒店.

====== 第四日 (Sat) ======
一早去雙子塔8:00AM 左右排隊睇下可以羅到幾多點既"籌"上去.(應該係幾煩的) 之後就上云頂應該下午5.幾6.就走人. 夜晚返吉隆坡,去Jalan Alor 美食街同星光大道行

====== 第五日 (Sun)  ======
6.幾要走. 3.左右要到機場. 所以可以近近地去,唐人街,國會大道行下食下野(吉隆坡地錶) 之後就去中央車站 check-in 走人了

馬來西亞同香港一樣行右呔,你係大馬當你自己係香港渣車就可以.

雙子塔夜晚去睇最正,你拿5:00pm籌,影埋夜景

我未去過吉隆坡, 想問下點先實際?
應該抽起 Port Dickson, 馬六甲 跟云頂, 5日集中係吉隆坡? 好似好悶下wo.
Bintang 又 cut,
Jln Alor 又 cut,
KLCC 又 cut

禁應該點!!!?

如果你要自己DRIVE 要小心, 因為個面唔似HK 咁安全, D人下下開到過百的, 我次次去都見到人意外的
你D地方好似散左小小~ KLCC 去雲頂都要一段時間(唔係好記得 SOR), 係雲頂可以去個樂趣玩, 都OK~ 而且涼涼地玩起黎幾舒服~
你係唔係去SUNWAY A? 玩水的話SUNWAY 幾好的~ KLCC 去SUNWAY 30MINS -1HR 左右LA~ 都好快到~
PORT DICKSON 可以SKIP, 無咩野睇同.....D酒店唔係幾光淨(唔係只有垃圾個D, 你明LA...)

發新話題