發新話題

5D4N Tokyo trip plan

5D4N Tokyo trip plan

My Plan
(第一日) 9點幾a.m 去到行新宿; 歌舞伎町;原宿(MOMO PARDISE DINNER)
(第二日) 原宿; 涉谷; 代官山
(第三日) 竹地; 銀座; 秋葉原;上野
(第四日) 宮奇駿;吉祥寺????(怕唔夠時間); 淺草--->坐船去;台場
(第五日) 新宿check out; 池袋; 約6:30到機場

唔該可以幫我睇下我個plan 嘛???
會唔會好趕????有無野可以改?
仲有無時間再去其他地方???
Thanks a lot~~

My Plan
(第一日) 9點幾a.m 去到行新宿; 歌舞伎町;原宿(MOMO PARDISE DINNER)
(第二日) 原宿; 涉谷; 代官山
(第三日) 竹地; 銀座; 秋葉原;上野
(第四日) 宮奇駿;吉祥寺????(怕唔夠時間); 淺草--->坐船去;台場
(第五日) 新宿check out; 池袋; 約6:30到機場

DAY 1...歌舞伎町朝早去冇咩做架喎, 我SUGGEST你夜晚食完飯先去喇 (你係男仔就冇問題, 女仔要小心D), 新宿既SHOPPING MALL黎黎去去都係果幾間, 可以行半日新宿, 下午打後去池袋...咁可以慳返LAST DAY果半日
DAY 2...其實你可以朝早先去代官山 (我好少去代官山, 因為D野實在太貴), 返黎先由涉谷行過去原宿, 咁你DAY 1就唔洗專登去原宿DINNER
DAY 4...宮奇駿如果你冇係HK買定飛, 咁要睇下係東京買唔買到喇

多謝大家幫忙,咁會唔會好D??
第二日朝早唔去代官山可以去邊?

My Plan
(第一日) 9點幾a.m 去到行新宿; 池袋;再番歌舞伎町(MOMO PARDISE DINNER)
(第二日) 代官山???淺草--->坐船去台場(用左一日)?
(第三日) 竹地(食野);12:00p.m去銀座; 上野;秋葉原;Dinner
(第四日) 10:00a.m宮奇駿(已經買定飛);行到2:30p.m開始去原宿>表參道>渉谷;

要睇下你想玩多, 定係買野多喎
如果係我呢....我會day 3早少少起身去築地食野, 跟住11點左右去銀座; 上野;秋葉原
黃昏時間去淺草再去台場
咁樣行程緊d辛苦d, 但可以慳返一日
果日去disneyland又得, 或者去橫濱outlet買野, 行下麵包超人博物館都得

咁會唔會好d????

再黎.....:smile_42:

My Plan
(第一日) 9點幾a.m 去到行新宿行到約2:00p.m;上野;秋葉原,銀座;
(第二日) 一早去橫濱outlet買野, 行下麵包超人博物館;番新宿去歌舞伎町睇下
(第三日) 竹地(食野);食完野11:00a.m開始去原宿>表參道>渉谷;
(第四日) 10:00a.m宮奇駿(已經買定飛); 淺草--->坐船去台場  
(第五日) 新宿check out; 過池袋,約6:30到機場

Day 1 會唔會太多地方?
Day 2 會唔會plan 得小地方過頭???我唔知去橫濱會用左成日or 點.....

再改~~~

Near Final Plan
(第一日) 9點幾a.m 去到新宿check in.之後:
Option 1 新宿行到約2:00p.m過上野;秋葉原,銀座;
Option 2 去築地食野,食完野出番去行上野;秋葉原,銀座,新宿
(第二日) 一早去橫濱outlet買野, 行下麵包超人博物館;番新宿去歌舞伎町睇下
(第三日) 築地(食野);食完野11:00a.m開始去原宿>表參道>渉谷;
(第四日) 10:00a.m宮奇駿(已經買定飛); 淺草--->坐船去台場  
(第五日) 新宿check out; 過池袋,約6:30到機場
Day 1 Option 2 如果築地食野,我9:00幾10:00先由新宿坐車過去+行一陣+食野+坐車出番黎先行上野;秋葉原,銀座,新宿,四個地方會唔會唔夠時間呀???
淺草台場去呀,Day 4 先去,HAHA

我都想去橫濱outlet買野, 行下麵包超人博物館呀

不過如果day 3 早小小去築地食野, 跟住11點左右去銀座; 上野;秋葉原
黃昏時間去淺草再去台場

呢一part 會唔會小時間過頭????聼人講去台場都用成日???           <----- 都係果度句, 睇你係台場想睇d咩做d咩囉! 如果你要坐下無人駕駛, 玩果個mega xx既機動遊戲, 坐影下相坐下摩天輪行下shopping mall...依度真係用你半日有多! 不過我唔suggest你去台場小香港 (冇野睇, 要行你可以返hk慢慢行)!

淺草我主要會去雷門,之後坐ship 過台場去rainbow bridge 同去tokyo "跌塔"...     <----淺草! 我覺得唔係好大架咋, 而且出面都係食既同賣手信多! 所以如果你淨係去雷門應該用你1個鐘多d就夠

定係改day 2 朝早去銀座; 上野;秋葉原是但一度?  

Thank a lot~                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Day 1 Option 2 如果築地食野,我9:00幾10:00先由新宿坐車過去+行一陣+食野+坐車出番黎先行上野;秋葉原,銀座,新宿,四個地方會唔會唔夠時間呀???
依個好次趕左d, 你落機去得新宿再返去築地都12點喇....會唔會太晏
不如改day 4先去啦?

一早去橫濱outlet買野, 行下麵包超人博物館
上次我去做依兩樣野, 9點出門口,回程大約3點左右........如果時間多, 你地可以考慮下揾其它野做
(車程由新宿出發, 單程大約50分鐘- 1個鐘)                                                                                                                                                                                                                                                                                               

發新話題