發新話題

SPRING SEM 部分時間表

SPRING SEM 部分時間表

http://www.bm.ust.hk/bba/timetable/2009spring.htm
(好騎呢!)
mon 1330-1450 fri 0900-1020
mon 1500-1620 fri 1030-1150
mon 1630-1750 fri 1200-1320
其他就好平行
mon,wed/ tue,thur/ wed,fri

又冇DAYOFF...

想問問econ 300 lvl 有咩course好take?

又下晝又早上
好多都 take 唔到

今日考試問個 TA
佢話學校可能想平衡個 take course 的人數及平衡任何時段校內的人數

可能因為早上走堂人數嚴重搞到某d 早堂 course 的出席率成個 sem 都好低
所以搞到個個 course 一堂早上一堂下晝
迫人上早堂
博你地唔會個個course 都上一堂走一堂

如果兩個 course 一個 二 四 9:00  
                        一個 二 四 1:30
咁就會好少人take 前者而個個 wait  晒後者

相反, 如果變成 一個 二 9:00 四 1:30
               又另一個 二 1:30 四 9:00
除左 reg 既人數可以平衡 d 之外
亦可以等每個學生都要一日早堂一日下晝堂
等你地唔可以只 reg 下晝堂唔 reg 早堂
亦可令所有 course 都起碼有一日係中午等多 d 人上堂唔洗成個 sem 都無人上

咁設計 timetable 的最終理想係全部 course 都有上下晝
當所有 course 都係咁設計的時候博 d 學生唔會個個 course 都上一堂唔上一堂而最少有一兩個 course(s) 上足
這樣的話,設計這個 timetable 的目的已經達成左一半

但係就真係好難揀 elective

我上個sem朝朝唔係九點就係九點半堂
上到我死~
諗住下個sem執靚d個時間表
點知.....

瀏覽人數真多
先推一下
唔知其他 school 有無呢?

Undergraduate
  Engineering

Science
  Business & Management
Humanities & Social Science
  (Special Note on Language Requirements for Courses in Humanities and Social Science)
  Language
  Non-School-based General Education
Postgraduate
  Engineering

Science

發新話題